Somlói bor a legjobb 10 euró alatti fehér Hollandiában

2015. október 22. 16:32

A Tornai Pincészet 2013-as nagy-somlói zenitje nyerte a tíz euró alatti borok kategóriáját a legnagyobb holland borversenyen. A versenyre kizárólag az importőrök nevezhetnek, kizárólag Hollandiában forgalmazott borokat.

2015. október 22. 16:32

Az amszterdami Wine&Food Association idén 27. alkalommal szervezte meg a legnagyobb holland borversenyt, a Proefschrift Wijnconcours-t, melynek különlegessége, hogy kizárólag az importőrök nevezhetik be rá Hollandiában forgalmazott boraikat. Ezért már az is megtiszteltetés egy-egy borászatnak, ha egyáltalán részt vesz valamelyik bora a megmérettetésen. A verseny a kereskedők közt is egyfajta erőfelmérés, ezért mindegyik igyekszik a választékában található legjobb borokat indítani.

A zsűri vezetője az ismert holland borszakíró, Jan G. T. van Lissum. Elmondása szerint minden bort ötször kóstolnak a bírálók, az utolsó körben pedig a csúcsbizottsághoz kerülnek a kiválasztott tételek. Közülük választják ki a kategória-győzteseket.

Az október 11-én megrendezett döntőbe 257 bor jutott be, a nap végén 16 kategóriában hirdettek eredményt. A 7,5-10 euró közti fehérbor kategóriát egyetlen magyarként a Tornai Pincészet 2013-as Nagy-Somlói Zenit bora nyerte meg, így bekerült a borverseny válogatottjába, derül ki a pincészet lapunknak küldött sajtóközleményéből.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!