Horváth Lili: Más kultúrában is értik a filmemet

2015. november 27. 13:23

Horváth Lili, a Szerdai gyerek című film rendezője szerint a szakmai elismerés mellett nagyon fontos visszajelzés, hogy a világ másik felén élő emberek is értik a filmet és jól reagálnak az érzelmi konfliktusokra. A magyar mozikban december 3-tól lesz látható a fesztiváldíjas film.

2015. november 27. 13:23

A szakmai elismerés mellett nagyon fontos visszajelzés, hogy a világ másik felén élő emberek is értik a filmet és jól reagálnak az érzelmi konfliktusokra – mondta el Horváth Lili, a Szerdai gyerek című film rendezője, az M1 aktuális csatornán csütörtökön azzal kapcsolatban, hogy az alkotás megnyerte a kalkuttai nemzetközi fesztivál fődíját. A rendező első mozifilmje, a Szerdai gyerek a legjobb mozgóképnek járó Arany Bengáli Tigris díját kapta meg a seregszemlén.

 
Horváth Lili felidézte, hogy a Szerdai gyerek hőse az állami gondozásból frissen kikerült 19 éves Maja, aki önsorsrontó hajlama ellenére azért harcol, hogy négyéves fia felügyeleti jogát megszerezze, mert nem akarja, hogy a gyerek sorsában a sajátja ismétlődjön meg. Önmagával folytatott küzdelmei egy váratlan lehetőséghez és egy szokatlan új szerelemhez vezetik. „Azt gondolom, hogy egy elég izgalmas és erős női karakter felnőtté válási története ez” – tette hozzá. A kalkuttai fesztivál november 14. és 21. között 61 országból 149 filmet vonultatott fel. A magyar mozikban december 3-tól lesz látható a Szerdai gyerek.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!