Kolozsvári Magyar Napok télen is!

2015. november 27. 11:36

A Kolozsvári Magyar Napok idén télen is kipróbálja magát és koncertekkel, kiállításokkal, operával, gyerekprogramokkal és disznóvágással vár decemberben. A szervezők elmondása szerint a Téli fesztivál egyelőre egy tesztverzió, próbakiadás, akárcsak a Gyalui Kastélynapok, mellyel hagyományt szeretnének teremteni.

2015. november 27. 11:36

Télen is Erdély: a kedvelt nyári rendezvény, a Kolozsvári Magyar Napok idén télen is kipróbálja magát – írja a Főtér.ro. A Téli fesztivált december 11-20. között rendezi meg a csapat, a köztereket pedig felváltják a termek. Lesznek filmvetítések, színházi miniévad, opera, kiállítások, könyvbemutatók, komolyzenei koncertek és tömegkoncertek is a régi, Horia Demian Sportcsarnokban, illetve a Diákművelődési házban. December 12-én fellép a Bagossy Brothers és a Hooligans, 13-án az Intim Torna Illegál és a Pannonia Allstar Ska Orchestra, 19-én pedig a Tolcsvay László és az FG-4 Fonográf emlékzenekar. 

 
A Téli fesztivál a fúziós dzsesszt játszó Infinity koncertjével kezdődik a Music Pubban december 11-én este, és a jubiláló Csárdáskirálynővel zárul december 20-án az operában. Be lehet majd ugrani az Adventi Sokadalomba az Apáczai líceumban, várost nézni a Korzó Egyesülettel, esetleg forgatókönyvet írni tanulni. A gyerekeket karácsonyi díszek készítésével, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, gyerektáncházzal köti várja Életfa Egyesület és a most indult Mikó óvoda, a Bulgakov udvarán pedig december 19-én nyilvános disznóvágást rendeznek jó sok pálinkával.
 
Csigi Levente szervező elmondása szerint a Téli fesztivál büdzséje mintegy 60 ezer euró, amely nagyjából megfelel az első, öt évvel ezelőtti Kolozsvári Magyar Napok költségvetésének. Az összeg felét magyarországi intézményeknél (Nemzeti Kulturális Alap, Bethlen Gábor Alap) pályázták meg és nyerték el, az egyik negyedét kolozsvári helyi vállalkozók adják össze, a másikat az önkormányzati támogatás és a jegybevételek teszik ki. A lebonyolításhoz szükséges, 70-80 fős önkéntesgárdát ezúttal is a KMDSZ biztosítja. Gergely Balázs főszervező, a Kincses Kolozsvár Egyesület elnöke kiemelte, hogy a Téli fesztivál egyelőre egy tesztverzió, próbakiadás, akárcsak a Gyalui Kastélynapok, amellyel hagyományt szeretnének teremteni – ám ez egyértelműen a közönség visszajelzésén múlik majd. Jegyeket már lehet is kapni a programokra, melynek részletes listáját a fesztivál honlapján olvashatjuk majd. 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!