Oké, oké, de hol késik a Firefly folytatása?

2015. november 12. 12:00

A Tor.com összeszedte, hány SFF-alkotásból készül manapság tévés és filmes adaptáció. A sor végtelen, mi pedig azon gondolkodunk közben, hogy milyen zsánerkönyv, képregény, illetve kultikus sorozat vagy film nem kapott még feldolgozást, rebootot vagy új évadot az elmúlt időszakban. Naná, hogy a Firefly az első, ami az eszünkbe jut.

2015. november 12. 12:00
Pintér Bence

Mi is készültünk rá, de sosem volt erőnk nekiugrani összeszedni az összes könyvet és képregényt, ami valamilyen formában már készülődik vagy a tévéképernyőre, vagy szélesvászonra. A Tor.com most összeszedett minden már felvásárolt, már írás vagy készítés alatt lévő sorozatot és filmet, aminek az alapját egy egy SFF-történet adja. A lista megdöbbentően hosszú, és egészen meglepő címek is találhatók rajta.

Egy dolog mindenesetre biztos: ahogy a cikk szerzője, és korábban mi is megjegyeztük, a zsánertörténetek egyre népszerűbbek a Trónok harca, az Éhezők viadala és a Marvel-filmek sikere óta. Hétről-hétre újabb és újabb remek történetek feldolgozását jelentik be a tengerentúlon. Mi is írtunk a futószalagon érkező Marvel és DC-daptációk mellett Neil Gaiman különböző történeteinek feldolgozásairól, vagy éppen az Y: Az utolsó férfi című képregény sorozatverziójáról; de ugyanígy egyre több SFF-könyvet vesznek meg a filmstúdiók és tévécsatornák is. Elég csak A marsi feldolgozására gondolnunk.

Emellett a régi filmek és sorozatok is folytatásokat, vagy rebootokat kapnak: nyakunkon az új Star Wars-trilógia, az új Star Trek-filmek mellé hamarosan új sorozat is indul, de új évadokat kap az X-akták és a Twin Peaks is.

Az egyetlen fennmaradó kérdés

A bejelentések és felvásárlások tengerében már tényleg csak egyetlen kérdés maradt: lesz-e vajon Firefly-folytatás? Joss Whedon 2002-ben sugárzott, azóta kultikussá vált western-űropera-sorozatával mostohán bánt el a csatorna: egyetlen elkészült évadának részeit nem sorrendben, folyton változó időpontokban adta le. A sorozat így nehezen hozta az elvárt számokat, végül el is kaszálták.

A rajongók azóta követelik a folytatást: el is készült a félbehagyott történetet részben lekerekítő film, a Serenity. Joss Whedon maga pedig a geek-aranykor egyik felkent prófétája lett: a hírnevét a Firefly-jal, illetve a Buffy, a vámpírok rémével megalapozó rendező azóta a Marvel Univerzum felépítéséért felelt, megírta és megrendezte a két Avengers-filmet, valamint az azt kísérő A SHIELD ügynökei sorozatban is közreműködött.

A rebootról évről-évre hónapról-hónapra merülnek fel kamupletykák, amit aztán lelkesen osztanak meg az emberek. Az sem titok, hogy Whedon, illetve a színészek is nagyon szívesen elkészítenék a folytatást, a zsáneralkotások tévés-filmes felfutása pedig talán még lehetőséget is adhatna erre. Az biztos, hogy igény az lenne rá.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Őrnagy Őrnagy
2015. november 17. 23:00
Én se vágom ,mitől olyan menő.
Pintér Bence
2015. november 12. 22:26
Én is szívesen értekezek majd róla valamikor, de olvasói írásokat is szívesen fogadunk!
táltos
2015. november 12. 20:52
Lenne:) Nagyon is!
abraxas
2015. november 12. 18:33
Ha valakinek lenne kedve hozzá, írhatna arról, hogy miért lett ez a sorozat kultikus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!