Zsidó Filmfesztivál lesz a Művészben

2015. november 12. 10:59

Az elmúlt év zsidó kultúrát bemutató nemzetközi filmterméséből válogat a Budapesti Zsidó Filmfesztivál, amelyet november 19. és 22. között rendeznek meg a Művész moziban.

2015. november 12. 10:59

Az idén negyedik alkalommal megvalósuló, többek között London, San Francisco és Vancouver után Budapesten is megjelenő Budapesti Zsidó Filmfesztivál célja, hogy minél sokrétűbb képet adjon a zsidó kultúra színes, és a többség számára ismeretlen világáról, mai állapotáról – olvasható a szervezők közleményében.

 
Mint írják, a program összeállításánál döntő szempont volt mind a nemzetiségi, mind a műfaji sokszínűség. A rendezvény honlapján az áll: 15 alkotás, köztük 2 dokumentumfilm, több mint 8 ország, változatos műfajok és zsidóságértelmezések jellemzik az idei kínálatot. Az érdeklődők többségében itthon még nem vetített filmeket láthatnak. Az idei év programjában egyebek mellett német, amerikai, izraeli és lengyel filmek találhatók meg. A fesztivál nyitófilmje a Félix és Meira című kanadai film, emellett a programban szerepel Robin Williams egyik utolsó filmje, a Brooklyn legmérgesebb embere, és látható lesz többek között Kate Hudson, Mila Kunis és Peter Dinklage is.
 
A filmfesztivál kísérőprogramjai között városi séták és beszélgetések szerepelnek; utóbbiakon az érdeklődők Heller Ágnes filozófussal, Gárdos Péter filmrendezővel, Segal Viktor séffel, Nemes Jeles László filmrendezővel és Radnóti Sándor esztétával, irodalomtörténésszel találkozhatnak. A filmfesztivál kuratóriumának tagja Borgula András, a Gólem Színház művészeti vezetője, Csörgits Hunor filmes szakember, Fritz Zsuzsa, a Bálint Ház igazgatója és Fodor Anna filmes szakember, a Cirko filmbeszerzője. A fesztivál teljes programja a www.zsifi.org weboldalon elérhető, jegyek a Művész moziban és weboldalán november elejétől vásárolhatók.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!