Cortana és üzleti intelligencia

2015. december 03. 13:22

A Microsoft nagy jövőt lát digitális asszisztense üzleti intelligencia megoldásokban való felhasználásában.

2015. december 03. 13:22
Frederic Lardinois

Úgy tűnik a Microsoft a Cortana-ban nagy jövőt lát, hiszen nem ragad meg az egyszeri digitális asszisztensi feladatoknál, hanem komoly üzleti segédeszközzé szeretnék felturbózni.Manapság már szinte mindennap hallani, hogy mesterséges intelligenciák szíve dobog megannyi megoldásban, gondoltak egy merészet és a Power BI üzleti intelligencia megoldásukba is belerakták a Cortana-t. Ezen túl a programban nem csak írott, hanem beszélt kereséseket is lehet folytatni, de a legmarkánsabban úgy jelenik meg, ha egy-egy adatbázis lekérdezése során pl. utasítjuk a Cortana-t, hogy jelenítse meg a negyedéves eredményeinket, vagy rajzoljon egy grafikont a keresett termék jellemzői lapján az aktuális hónapra.

Mivel a Cortana hozzáfér a Power BI adatbázisaihoz, remekül alkalmas erre a feladatra nemcsak prezentációk során, de a hétköznapi munkavégzés közben is, mint virtuális munkatárs. Jelenleg csak a Windows 10 1511-es frissítésével működik a „beszélő üzleti intelligencia”. A Microsoft egyébként a Cortana-t más csomagolásban is ajánlja üzleti célokra, a Cortana Analytics viszont inkább a gépi tanulás és az automatizációt igénylő üzleti feladatokra lett kihegyezve, mint a mindentudó digitális titkárnőjére. Nyilván a redmondiak számára is az a fontos az élet minden területén el tudják adni a terméküket.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!