Száraz Miklós György lett az év írója

2015. december 09. 13:24

Csütörtökön délután adják át a közönség által odaítélt Arany Medál díjat: az elismerést Fekete Ibolya filmrendező, Száraz Miklós György író, valamint Bánsági Ildikó, Gálffi László, Földes Eszter és Hartai Petra színművész veheti át a Bethlen Téri Színházban.

2015. december 09. 13:24

Az év írójának Száraz Miklós Györgyöt, az év filmrendezőjének Fekete Ibolyát választotta a közönség az Arany Medál díj szavazásán, amelyen Bánsági Ildikó színművész, a Nemzeti Színház tagja életműdíjas lett, miközben Földes Eszter színművész az év színésznője, Gálffi László színművész, az Örkény Színház tagja az év színésze, Hartai Petra színművész, a szombathelyi Weöres Sándor Színház tagja pedig a legígéretesebb fiatal tehetség díját nyerte el, és veheti át holnap a Bethlen téri színházban.

 
A több tízezer kultúrakedvelőt megmozgató, egy hónapig nyitva tartott közönségszavazáson kizárólag élő személyre lehetett szavazni, és az elmúlt év alkotásaihoz, írók esetében kötetmegjelenéshez, színészeknél, rendezőknél pedig filmben, színházi előadásban nyújtott közreműködéshez kötött az érvényes szavazat. A hetedik alkalommal meghirdetett Arany Medál-szavazás elindítója Mészáros Márton kulturális újságíró. Tavaly a közönség kedvencei e szavazáson Bálint András színész-rendező, Dragomán György író, Zomborácz Virág filmrendező, valamint László Zsolt, Tompos Kátya és Szabó Erika színművészek voltak. 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!