Nézd má’ milyen fontosak lettek a nők 2015-ben!

2016. január 04. 08:01

Az évvégére elmonhatóvá vált, hogy az idei block buster áradat a női hősök felemelkedéséről, a valódi női princípium beteljesítéséről is szólt.

2016. január 04. 08:01
Benkó Tamás

Eddig sem volt példanélküli, hogy a legnagyobb kasszasikerek női főhősökkel operáltak, de kevés kivételtől eltérően sokszor hipermaszkulinizált és kevéssé árnyalt karakterek maradtak, vagy olyan szexszimbólumok, amelyek nem különösebben rondítottak bele a férfiközpontú világképbe. Ezzel együtt nem gondolom azt, hogy ez eddig is a hímsoviniszta rosszindulatról szólt volna. Kis lépésekkel, ugyan de mára kirajzolódott, hogy hollywoodi szemmel, milyen is a nemi egyenjogúság. (…)

És akkor most itt van 2015. Kaptunk idén egy Mad Max 4-et, amiben a címszereplőnél talán csak a Furiosa (Charlize Theron) nevű női harcos az izgalmasabb, egy Terminator 5-öt, újragondolt Sarah Connorral (Emila Clarke) egy elég beteg slasher horrort, a Valami követ-et, szintén nagyon menő női főszereplővel (Maikia Monroe) egy Mission Impossible 5-öt, amelyben egy Ilsa Faust (Rebeca Ferguson) nevű brit tikosügynök iskolázza le Ethan Hantot, na meg persze egy Star Wars VII.-et, melyben nem elég, hogy a rohamoszagosok vezetője nő (Gwendoline Christie) hanem még a Jedi rend továbbélését is a galaxis legvagányabb csaja (Daisy Ridley) fogja biztosítani.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!