Majdnem 6 órát bír ki egy feltöltéssel a HoloLens szemüveg

2016. január 18. 11:52

A Microsoft kibővített valóságos szemüvege brutális akkumulátor időt ígér, persze ez majd függ a tényeges alkalmazásoktól is.

2016. január 18. 11:52

Bruce Harris a Microsoft HoloLens bemutatóján újabb dolgokat leplezett le a kibővített valóságot megreformálni igyekvő redmondi találmányról. Mint vélelmezhető volt kompatibilis lesz a Windows 10 alkalmazásaival, nyilván a 3D alkalmazásokkal lehet a legjobban kihasználni a szemüveg képességeit. Vezeték nélkül működik szerencsére, így nem kell szerencsétlenkedni vele, mint a virtuális valóságos hasonszőrű headsettekkel, a Bluetooth és a Wi-Fi hálózatot is ismerni fogja így. Üröm az örömben, az ígért 2,5 -5,5-ös üzemidő annak a következménye, hogy a látószöget  drasztikusan csökkentették.



Kérdés, ez majd mennyiben szól bele a HoloLens-re írt alkalmazások használhatóságába, hiszen majd csak a gyakorlatban fog kiderülni mennyiben működik ez a kevert valóságos megoldás (hiszen hologramnak nevezik és nem AR-szemüvegnek a redmondiak) és pontosan mire is való a VR megoldásokkal szemben. A bemutatón azt állították, hogy úgy kell elképzelnünk ezt a megoldást, mintha egy 15 colos képernyő lebegne előttünk kb. 60 centiméterre. 


A nagy meglepetés állítólag az lesz, hogy a közösségi médiában is lehet majd használni, vagyis 2 vagy több felhasználó ilyen HoloLens szemüveggel is dolgozhat egy AR objektumon és kevert valóságos világban. Ez azért még kicsit messze van, mert 2016 első negyedévében csak a fejlesztők kapják majd kézhez a holografikus szemüveg fejlesztői készletét (HoloLens SDK). Először alkalmazások kellenek rá, hogy kereskedelmi forgalomba is kerülhessen, illetve az üzemidő is azt sugallja a gyártási költségeken még szeretnének faragni, hogy olcsóbban legyen elérhető a nagyközönségnek, mint az Oculus Rift. 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!