Négy magyar sci-fivel készül a Könyvfesztiválra a Galaktika

2016. január 06. 09:33

Az utóbbi években nem kifejezetten a friss magyar szerzők kiadásával foglalkozott a Galaktika, most viszont a Könyvfesztiválra négy könyvet is megjelentetnek az új, Galaktika Start Könyvek nevű sorozat nyitányaként. Megkérdeztük a kiadót a projektről, és meg is kaptuk a négy könyv címét és szerzőjét: lesz időutazós és klónozós sci-fi is köztük.

2016. január 06. 09:33
Pintér Bence

A Molyon futottunk bele a hírbe, hogy új sorozatba kezd a Galaktika: a Galaktika Start Könyvek keretében idén a Könyvfesztiválra időzítve négy magyar szerző könyvei jelennek meg a kiadónál. A hírt közzé tévő Razor a következőt idézte a sorozatról: „Nevéből adódóan olyan fiatal tehetségeket, jórészt első könyveseket szeretnénk a kedves olvasóink figyelmébe ajánlani, akikben megvan az a plusz, amitől a jövő zálogai lehetnek a hazai SF-irodalomban”.

A Galaktika eddig nem kifejezetten foglalkozott magyar szerzők könyveivel: az utolsó, ami eszünkbe jut, Antal József 2009-ben megjelent Justitia című kötete volt a kiadónál; illetve ugyanebben az évben László Zoltán Nulla pont című könyve. Gyorsan megkérdeztük tehát a kiadót, hogy milyen címeket várhatunk. Amit megtudtunk: kész, szerkesztés alatt álló kéziratokról van szó, amelyek mind április elején, a Könyvfesztiválra jelennek meg. A címek pedig a következők:

1. Vékony Krisztián: Sors-algoritmus (hard SF/SF-thriller)
2. Molnár Csaba: A széttört idő legendája (időutazós sci-fi)
3. Ronil Caine: Lilian (hard SF, a téma: nők klónozása)
4. Michael Walden: Eshtar (fantasy & sci-fi)

A szerzők neveire rákeresve találtunk egy novellát a Galaktika Arénában Vékony Krisztiántól; Molnár Csaba pedig tippre a Magyar Nemzet tudományos újságírója lehet, nem pedig a DK politikusa – bár ki tudja? (Azóta kiderült, hogy tévedtünk, lásd lent.) Az utolsó két név nyilvánvalóan álnév, nem is találtunk velük kapcsolatban semmit az interneten. A kiadó közlése szerint hamarosan többet is elárulnak majd a könyvekről.

FRISSÍTÉS:

Rosszul tippeltünk: ez a Molnár Csaba nem az a Molnár Csaba. Van tehát egy harmadik (sőt valószínűleg egy negyedik és ötödik) Molnár Csaba is, aki nem poltikus, nem újságíró, de mindenesetre sci-fi író. Ha olvas minket, várjuk a jelentkezését!

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pintér Bence
2016. január 06. 14:39
Kedves Csaba! Örülök, hogy végül megtaláltuk! :) PB
rainbowsix
2016. január 06. 14:37
Kedves Bence! Jelentkezem! :-) Üdvözlettel: Molnár Csaba (nem a politikus, nem az újságíró, mindenesetre író)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!