Oscarra jelölték a Saul fiát

2016. január 14. 14:42

Az Amerikai Filmakadémia Oscar-díjra jelölte Nemes Jeles László első filmjét. A Golden Globe-díjas Saul fia február 28-án szállhat versenybe a filmvilág legnagyobb presztizsű elismeréséért a legjobb idegennyelvű film kategóriájában.

2016. január 14. 14:42

Magyar idő szerint csütörtökön délután fél háromkor bejelentették a 2016-os Oscar-jelöléseket: a legjobb idegennyelvű film kategóriájában versenybe szállhat Nemes Jeles László filmje. A jelöltek névsorát a Tigris és Sárkány rendezője, Ang Lee, A faun labirintusa direktora, Guillermo Del Toro, illetve az amerikai A hivatal című tévésorozatból ismert John Krasinski közölte.

 
A Saul Fia immáron a kilencedik magyar nagyjátékfilm, amit Oscarra jelölnek az idegen nyelvű filmek kategóriájában. Utoljára huszonhét évvel ezelőtt, Szabó István Hanussen-jével voltunk versenyben, a díjat azonban mindössze egyetlen alkalommal nyertük meg, 1981-ben a Mephisto című filmmel, melyet szintén Szabó István rendezett.
 
A Saul fia tavaly májusban debütált a cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában, ahol elnyerte a második legrangosabb elismerést, a zsűri nagydíját. A film azóta végigtarolta a világ filmfesztiváljait, számos díjat nyert, a legrangosabb ezek közül a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Golden Globe, amit első magyar rendezőként vehetett át Nemes Jeles múlt vasárnap.

Összesen 297 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gusztav12
2017. április 19. 15:16
A kémkedés, a hazaárulás egy tradicionálisan zsidó jellemvonás szerte a világon. Kémkednek, mert gyökértelenek.
Gusztav12
2017. április 19. 15:15
Remélem, hogy a te pénzedből, ha egyáltalán fizetsz bármilyen adót te galíciai barom... Nem értem! Két órára vagytok a fészketektől és képtelek vagytok visszatakarodni... Pedig de boldogok lennénk!!! Istenem!!
Gusztav12
2017. április 19. 15:15
"...ez egy zsidó film." Neked az, te antiszemita barom. A hozzád hasonló gondolkodásúakkal együtt a magyar nemzet szégyene vagy. Igaz, minden társadalomnak van salakja.." Tényleg?? Akkor röfögd el nekünk, hogy mi NEM ZSIDÓ ebben az "alkotásban"?
kgyula
2017. április 19. 15:15
"...ez egy zsidó film." Neked az, te antiszemita barom. A hozzád hasonló gondolkodásúakkal együtt a magyar nemzet szégyene vagy. Igaz, minden társadalomnak van salakja...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!