Sorozat lesz a Richard Morgan-féle Valós halálból

2016. január 20. 23:32

A Netflix készül sorozatot gyártani Richard Morgan eredetileg 2002-ben megjelent cyberpunk regényéből, a Valós halálból. A jövőben mindenki úgy töltögeti át a tudatát másik testbe, ahogy a pénztárcája bírja; egy volt zsoldost pedig felbérelnek, hogy nyomozzon ki egy öngyilkosságot – aminek ennek a világban nem sok értelme van.

2016. január 20. 23:32

Sorozat lesz a Valós halálból: egyelőre tíz részt rendelt be a Netflix a Richard Morgan 2002-es, díjnyertes cyberpunk regénye nyomán készülő alkotásból. A regényről annak ellenére írtunk nem is olyan régen, hogy Magyarországon sem éppen friss darab; az Agave Könyvek tavaly ugyanis új borítóval adta ki a könyvet.

A történet szerint a 25. században mindenkinek digitálisan tárolják a tudatát egy ún. tudattokban: ez gyakorlatilag könnyen áttölthető egy másik testbe. A gazdagok élnek is a lehetőséggel, sőt: a folyamatos biztonsági mentésekkel még a „valós halált” is egészen jól kiküszöbölik. Éppen ezért furcsa, hogy a Föld egyik leggazdagabb embere öngyilkos lesz, hiszen órákon belül új testben, a biztonsági mentést belé töltve élesztik fel, neki pedig meggyőződése, hogy meg akarták ölni. De ki?

Ezt kell kiderítenie Takeshi Kovacsnak, a kelet-európaiak és japánok által benépesített bolygóról származó zsoldosnak, aki nem feltétlenül örül a megbízásnak: egy helyi nyomozónő rátapad, megbízója felesége megbízhatatlan, és láthatóan mindenki őt akarja megölni valamiért. Egyetlen igazi szövetségese ráadásul egy mesterséges intelligencia. Szóval van itt izgalom, Morgan könyve egyértelműen remek alapanyag egy sorozathoz.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!