A Dal: kisorsolták a középdöntőket

2016. február 09. 10:50

A két középdöntőben a továbbjutott dalok újragondolt formában is bemutatkozhatnak, hiszen a művészek a zsűri észrevételei és saját tapasztalataik alapján áthangszerelhetik dalukat. A döntőbe összesen nyolc versenydal juthat.

2016. február 09. 10:50

A Dal 2016 szombati első középdöntőjében Agárdi Szilvia, Benji, a B the First, a Karmapolis & Szécsi Böbe, a Kállay Saunders Band, a Mushu, Oláh Gergő, Petruska és Tolvai Reni áll színpadra. A február 20-i második középdöntőben Berkes Olivér és Tóth Andi, a ByTheWay, az Egy Másik Zenekar, Freddie, Gáspár Laci, Nika, a Parno Graszt, a Passed és Vásáry André mutatja be újra dalát.

 

A két középdöntőben a továbbjutott dalok újragondolt formában is bemutatkozhatnak, hiszen a művészek a zsűri észrevételei és saját tapasztalataik alapján áthangszerelhetik dalukat. A középdöntőkben kilenc-kilenc előadót nézhet és hallhat újra a közönség, közülük a zsűri és a nézők pontszámai alapján három-három, vigaszágon pedig egy-egy előadó jut tovább a döntőbe. A most szombati első középdöntőben derül ki, hogy melyik előadó vagy formáció kapja a zsűri által odaítélt A Dal felfedezettje díjat.

 

A Dal 2016 a Duna és a Duna World csatornán szombatonként 19 óra 40 perctől látható. A zenei műsor három elődöntőből, két középdöntőből és a fináléból áll, utóbbi február 27-én lesz. A elődöntőkből 18 produkció jutott tovább, a középdöntők után a döntőben nyolc versenydal hangzik el.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yanoo
2016. február 10. 09:50
Nem erről szól a történet. Régen, amikor még volt lemezkiadás, akkor megvoltak a kegyenc dalszerzők, akiknek legalább egy szerzeményét fel kellett játszania az adott együttesnek a lemezre.S. nagy, Fényes, stb. Példa : Edda: Álom, Beatrice: Minek él az olyan, stb...tehát műfajfüggetlen.A lényeg a royalti, a jogdíj.Így minden eladott lemez után, mint szerző megkapta a jogdíjat.ma már nincs lemezkiadás, ezért kiatalálnak olyat, hogy a Dal.Itt csak az adott zeneszerzők műveit játszhatják az előadók.Tök mindegy ki nyer, a lényeg a jogdíjból befolyó jövedelem. Ez az egész egy nagy üzlet, semmiféle művészi értéket nem képvisel. Kiváncsi lennék, ha a Slayer indulna egy ilyen versenyen, hanyadik selejtező körben esne ki?
Morgen
2016. február 09. 22:28
Érdekel ez valakit, azokon kívül, akik pénzt kapnak a közreműködésért? Nekem olyan mindegy, ki, kinek, hová, miért.
Korrupt Kornél
2016. február 09. 17:52
csakhogy a döntőig a zsűrinek van a döntő nszava kik juthatnak oda. Évek óta nem nézek ilyen műsort, ahol zsűriznek. Most szombaton volt kötelező belenézésem pár percre -olyan helyen voltam, ahol nézték. Értékelt a zsűri, fantasztikus volt ahogy dicsérték az énekest, már már Istennek látszott. Aztán jött a pont: 7, 8, 7 stb. Akkor miért kellett ennyit a dicséretére fordítani? Aztán úgy tudom, nem az énekest kell elemezni, hanem az előadott dalt. Vagy lemaradtam valamiről? Vagy mégis tehetségkutatón lennénk?
bini
2016. február 09. 17:47
gye tudod azt, hogy a Zsürinek véget ér a hatalma a négy döntös Dal kiválasztásánál, vagyis három mert a negyedik a közönségé. Ezek után a nézök döntik el, hogy ki megy Stokholmba. Abban lehet igazad, hogy a Zsürinek van befolyása hog a döntői ay kik jussanak el a döntőig azután lutri az egész. Mellesleg és már az első adásnál választottam és ahhoz mértem a többi dalt és az Freddi volt. A srácnak a hangja szinpadi megjelenése előadásmodja és nem utolsó sorban dala veri a mezönyt összegezve mindent. Azért nem lepne meg, ha megint egy belvárosi romkocsma szintü előadó jutna tovább a közönség által lásg Bay Alexet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!