Kiadja China Miéville Vastanácsát a Galaktika

2016. február 05. 14:07

Befejezi a China Miéville itthon kissé hányattatott sorsú Bas-Lag-trilógiáját a Galaktika a harmadik, Vastanács című kötettel. Emellett jubileumi antológia, négy magyar szerző friss könyve, Zsoldos Péter-újrakiadás, Jo Walton-regény és egy Heinlein-novelláskötet szerepel többek között a kiadó tavaszi terveiben.

2016. február 05. 14:07

Annyi mindent jelentett be tavaszi terveiről a Galaktika, hogy azt sem tudjuk, mivel kezdjük. Jubileumi antológiát mutat be a kiadó az űrkiállításon; Zsoldos Péter életműve új köntösben érkezik a polcokra; a Könyvefesztiválra pedig érkezik négy magyar szerző könyve. És ez még csak a tavasz!

Ami mindenképpen remek hír, hogy érkezik a kiadónál China Miéville Bas-Lag-trilógiájának harmadik darabja, a Vastanács. Portálunk indulásakor mi is panaszkodtunk egy sort China Miéville itthon félbehagyott életműve miatt: a Bas-Lag-trilógia első darabját, a Perdido pályaudvar, végállomást az Ulpius adta ki 2004-ben; folytatását, az Armadát a Galaktika 2008-ban; majd a szerző jogai az Agave Könyvekhez kerültek, ahol 2013-ban és 2014-ben három másik kötet jelent meg tőle. A Galaktika tehát nyolc év után fejezi be a lazán kapcsolódó trilógiát.

Ezen kívül jubileumi kötettel készül a kiadó, hiszen itt a Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozat 300. darabja: a GFK 300. című antológiában külföldi és magyar szerzők novellái kapnak helyet, a kötet bemutatója pedig a Gateway to Space kiállításon lesz március 9-én. Aztán új kötösben jelenik meg áprilisban Zsoldos Péter A Viking visszatér című regénye, ami csak az első darab lesz a magyar sci-fi-író életművének újrakiadásában. 

A Galaktikánál jelenik meg még Jo Walton 2011-es regénye, az Among Others. Ezt írja róla a kiadó: „a Mások között tulajdonképpen a sci-fihez és a fantasyhez írt szerelmes levél, melynek alaphelyzete sokak számára a Harry Pottert idézheti, azt leszámítva, hogy itt szó sincsen varázslóakadémiáról, helyette inkább egy lelkes SF-rajongó csöppen a fantasy világába”. Érkezik egy Heinlein-novelláskötet, valamint folytatódik Jack McDevitt Priscilla Hutchins- (vagy más néven Akadémia-) sorozata.

Ezen felül pedig, mint már beszámoltunk róla, a Könyvfesztiválra négy magyar könyv jelenik meg a kiadónál. Az egyszerűség kedvéért idemásoljuk, amit a kiadó közölt most ezekről a kötetekről: Vékony Krisztián regényének (Sors-algoritmus) központi kérdése az, hogy mi van, ha létezik egy végtelenül átgondolt, precíz matematikai képlet, mely pontosan determinálja az eljövendő világ képét. Molnár Csaba (A széttört idő legendája) egy időutazós sci-fivel mutatkozik be.

Ronil Caine Lilian című regényében egy japán cég titkos szolgáltatásának köszönhetően lehetővé válik lemásolni bármelyik hírességet, hogy ügyfelük eltölthessen velük egy-két hetet valamelyik egzotikus nyaralóhelyen. Michael Walden regénye (Eshtar) pedig egy több idősíkon játszódó SF-fantasy, ami téren és időn átívelő konfliktust dolgoz fel az emberek és titokzatos ellenségeik között.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!