Lázár is ott lesz a bécsi operabálon

2016. február 03. 16:39

Meghívta az osztrák agrárminiszter Lázár Jánost a bécsi operabálba. A magyar miniszter az Osztrák Néppárt páholyában foglal majd helyet, és informális megbeszélést folytat az agrárminiszter mellett többek között az osztrák igazságügyi miniszterrel, találkozik az osztrák államfővel, és a tervek szerint az ÖVP elnökével is.

2016. február 03. 16:39

Az osztrák agrárminiszter meghívására Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is ellátogat a csütörtök este rendezendő bécsi operabálba - tájékoztatta a bécsi magyar nagykövetség az MTI-t szerdán. A magyar politikus Andrä Rupprechter mezőgazdasági és környezetvédelmi miniszter meghívására érkezik az osztrák fővárosba. Lázár János az Osztrák Néppárt (ÖVP) páholyában foglal majd helyet, és informális megbeszélést folytat az agrárminiszter mellett többek között Wolfgang Brandstetter igazságügyi miniszterrel, találkozik Heinz Fischer osztrák államfővel, és a tervek szerint Reinhold Mitterlehner alkancellárral, az ÖVP elnökével is. Gesztusértékű és jelentős az osztrák-magyar kétoldalú diplomáciai kapcsolatokban, hogy az osztrák kormány egyik tagja meghívást intézett egy magyar miniszterhez – emelte ki a bécsi magyar nagykövetség. 

Az operabált csütörtökön este tartják. A rangos eseményt idén 60. alkalommal rendezik meg. A bálon képviseltetik magukat Ausztria vezető politikusai és a világ különböző pontjáról érkező fontos közéleti szereplők is. Részt vesz továbbá számos külföldi sztárvendég, a bál nyitóműsorában pedig Placido Domingo világhírű spanyol operaénekes lép fel. Tavaly a bálra mintegy ötezer vendég látogatott el.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gusztav12
2016. május 30. 01:31
"Jani, még a végén a parasztgyerekből valami gróf lesz, igaz?" Le a szaros gumicsizmával! Igy lesznek a bugris fityiszesek operabarátok! Csak énekelni ne kezdjenek, bár Viktorkától egy pár pálinka után az is kitelik!
thymian
2016. február 13. 10:08
Nagy parasztot mióta engednek be az operabálra?
katus
2016. február 04. 21:07
Frei Tamás után szabadon "agrárbáró"
duzur
2016. február 04. 15:22
Vagy mindenki hülye külföldön is, vagy minden túl komplikált. És hihetetlen, hogy lobbiknak mit nem sikerül kiharcolni. Most pld éppen megengedi az EU, hogy az autóforgalom erösebben szennyezze a levegöt, mivel "muszáj" az egészséget is alávetni a száguldozásnak... De fö a mozgás! Föleg a szabadban...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!