Nagyecsedi Verbunkverseny: saját táncát nézhette vissza a zsűritag

2016. február 28. 12:38

Több százan táncolták a híres nagyecsedi verbunkot a IV. Nagyecsedi Verbunkversenyen. A zsűriben ott ült az egyik híres adatközlő táncos is.

2016. február 28. 12:38

Immár negyedszerre rendezték meg a kétévente megtartott Nagyecsedi Verbunkversenyt szombaton. A rengeteg induló miatt az eredményhirdetés az éjszakába nyúlt. A Bürkös zenekar minden táncosnak a kezdeti lelkesedéssel húzta a talpalávalót. A zsűriben az olyan hírességek mellett, mint Fitos Dezső és Kádár Ignác koreográfusok, ott ült az egyik híres nagyecsedi verbunktáncos is, Murguly Lajos, aki így értékelt olyan táncosokat, akik az ő saját táncát, figuráit járták el.

A nagyecsedi verbunk sokak szerint az legvirtuózabb magyar férfitánc. Viszonylag szabad szerkesztésű, kemény, ugyanakkor játékos. Az archív videón Bulyáki „Pokróc” Gergely, „Rákóczi” Kovács Gusztáv és Murguly Lajos táncol.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2016. július 01. 15:33
Gyönyörűen járják, a zene csodálatos. Köszi mandi, hogy videón toltátok ide a hírt, így a kapcsolódó videókat már órák óta nézem. Csodálatos vasárnap estét csináltam magamnak ezzel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!