Aliette de Bodard nyerte a Brit SF-díjat

2016. március 27. 18:26

Díjhétvégét tartunk: tegnap kihirdették a Brit SF-díj győztesét is. 2015-ben a legjobb regény a The House of Shattered Wings lett, amelyet Aliette de Bodard írt. A díjért rajta kívül Ian McDonald, Justina Robson, Dave Hutchinson és Chris Beckett könyvei versenyeztek.

2016. március 27. 18:26

Aliette de Bodard könyve, a The House of Shattered Wings nyerte a 2015-ös Brit SF-díjat –írja a Worlds Without End. Mint korábban írtuk, a díjért még Ian McDonald, Justina Robson, Dave Hutchinson és Chris Beckett könyvei versenyeztek. Chris Beckett regénye a Sötét Éden folytatása, amely már megjelent itthon az Agave Könyvek gondozásában, a most díjra jelölt második rész jövőre érkezhet. Ian McDonald díjra jelölt regénye, a Luna: New Moon a Gabo SFF-sorozatban jelenik meg idén.

The House of Shattered Wings egy alternatív, háború által lerombolt Párizsban játszódik, a Nagy Házak Háborúja után. A házak tovább küzdenek a hatalomért, de az egykor vezető ház gondban van: mágiájuk fogyandóban, alapítójuk évtizedek óta eltűnt. Három nagyon különböző embernek kell összefognia a házért.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!