Megelevenedik Van Gogh összes festménye

2016. március 08. 15:47

Loving Vincent: egy szemet gyönyörködtető animációs film készült Van Gogh utolsó napjairól.

2016. március 08. 15:47

Egyre több animációs film készül felnőttek számára. Ilyen az idén mozikba kerülő Loving Vincent is. A film rendezője és írója, a lengyel Dorota Kobiela maga is festőművészként kezdte, majd áttért az animációra. Vincent Van Gogh leveleit olvasgatva jött az ötlet, hogy egy filmen egyesíthetné két nagy szenvedélyét, az animációt és a festészetet.

A filmen 2011 óta dolgozott több mint 60 elszánt képzőművész, akik minden egyes képkockát vászonra festettek olajjal, hasonló technikával, ahogy az eredeti festmények készültek. A film Vincent Van Gogh utolsó napjait mutatja be. A producer és társrendező a brit Hugh Welchman.  

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Finale*
2016. március 09. 08:20
Nagyon szep animacio es remek otlet ,gratulalok .
nick89
2016. március 08. 21:05
A kínaiak ezt PET-palackból megcsinálják a negyedéért.... Aztán elhíresztelik, hogy a kínai az eredeti Van Gogh meg a hamisító. (Lásd még: Ami nem kínai, az hamisítvány!)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!