Öngyilkos lett Keith Emerson

2016. március 12. 10:44

Öngyilkos lett Keith Emerson rockzenész, a legendás progresszív rock együttes, az Emerson, Lake & Palmer társalapítója - közölte a kaliforniai, Santa Monica-i rendőrség helyi idő szerint pénteken. A rendőrség közlése szerint Keith Emerson fejbe lőtte magát. A zenész 71 esztendős volt.

2016. március 12. 10:44

Az angliai születésű Emerson zenekara a hetvenes években lett népszerű, mégpedig Bartók- és Muszorgszkij-feldolgozásaival. Maga Emerson Hammond-orgonán, elektronikus zongorán, Steinway-hangversenyzongorán és szintetizátoron játszott, és arról volt híres, hogy kézzel, lábbal, s nemegyszer minden, keze ügyébe kerülő eszközzel csépelte a hangszert.

Mielőtt az Emerson, Lake & Palmert megalapította volna, Keith Emerson a The Nice nevű zenekarral játszott. Miután amikor évtizedekkel később befejezte aktív zenész pályafutását, változatlaul a zeneiparban tevékenykedett.

Utolsó koncertjét 2015. júiusában tartotta a londoni Barbicanban. 

A Santa Monica-i rendőrség szóvivője szerint a zenész holttestére pénteken reggel a lakásában a barátnője talált rá.

„Keith kedves lélek volt, és a zene iránti szeretetének és szenvedélyének a következő években nemigen lesz párja” – nyilatkozta a tragédia hírére a zenekar másik tagja, Carl Palmer.

*

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2016. december 10. 06:59
http://langologitarok.blog.hu/2016/12/08/meghalt_greg_lake_az_emerson_lake_palmer_frontembere
Fahrenheit 451
2016. május 05. 13:57
minden öngyilkosság változtat érzelmileg..
Fahrenheit 451
2016. május 05. 13:57
"Emerson idegrendszeri betegségben szenvedett, jobb kezét nem tudta rendesen használni, és csak 8 ujjal tudott billentyűzni, ami miatt depressziós lett."
Vezetéknév Utónév
2016. március 17. 17:07
Emerson életműve azt példázza, hogy ahogy az életben, a zenében sincsenek merev formák, átléphetetlen határok. Köszönet a több évtizednyi minőségi zenei liberalizmusért. R.I.P.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!