Virtuális teleportálás bárhova

2016. március 31. 12:00

Csillagok háborúja stílusú teleportálás a virtuális gyakorlatban.

2016. március 31. 12:00

A Microsoft múlt héten közzétette személyekről szobánkban valósidejű 3D hologramot készítő „Holoportálás rendszerét.” Az app Csillagok háborúja stílusban teszi lehetővé, hogy a világon bárhova teleportáljunk.

A Holoprtationt a Microsoft HoloLense-re fejlesztették. A testet számos szögből leszkennelő újfajta 3D rögzítő-technológiát használ. Az adatokat aztán a másik oldalra küldik, ott történik a HoloLense-en keresztül az élő renderelés. Innentől kezdve úgy folytatunk interakciót és beszélgetünk egy másik személlyel, mintha a szobánkban lenne.

A holoportálást felvehetjük, és akkor nézhetjük vissza, amikor csak akarjuk. A felvett anyagot összezsugoríthatjuk, hogy akár egy kávésasztalon elférjen. Bármilyen szemszögből megtekinthetjük.

A Microsoft „élő emlékezetnek” hívja a technológiát.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!