Fantasztikus Borítók Viadala: tavaszi kiadás

2016. április 04. 11:27

Itt a tavasz, itt az újabb borítószavazás. A Mandiner.sci-fi tavaly év végi borítóversenyét két Agave-, illetve egy Gabo SFF-kötet nyerte holtversenyben. Most hat kiadó tizenkét borítója versenyez a győzelemért, köztük a kotyogós kávéfőzőből előbújó sárkánnyal, az erdőben szaladó lánnyal és a szétrobbanó Holddal.

2016. április 04. 11:27
Pintér Bence

A szavazást lezártuk, eredmények itt!

*

Tavaly év végén hirdettünk először borítómustrával egybekötött szavazást, akkor hármas holtverseny lett a végeredmény. Most nem egyszerűen szavazást hirdetünk, hanem egyenesen a Borítók Viadalát, ahol minden körzet, mármint kiadó két versenyzővel vesz részt. A kiadók a tavalyi összesített szavazatok sorrendjében követik egymást, új indulóink a sor végére kerültek.

*

Agave Könyvek

Tavaly év végén Lev Grossman trilógiájának középső kötete a győztesek közé került, most a harmadik könyv versenyez a szavazatokért a kiadótól Nick Cutter A falka című könyvének borítójával egyetemben. Mindkét alkotás saját gyártmány, A varázsló birodalmát Demeter Zsuzsa, míg a Cutter-kötetet Kuszkó Rajmund tervezte.

Gabo SFF

A Gabótól Naomi Novik Rengeteg című fantasyjét és Adam-Troy Castro A holtak küldöttei című sci-fijét válogattuk be. Mindkét borító saját munka: előbbi Cserny Timi Pookah munkája, utóbbi Havancsák Gyuláé.

Fumax

A Fumaxtól Neal Stephenson sci-fijét, a Seveneves – A hét Évát választottuk, melynek borítóját Kovács Anett festette, illetve Az Égett-hegyi Könyvtár ponyvás borítóját, ami annyira hozza a kilencvenes évek elejének hangulatát, hogy nem lehetett kihagyni, ráadásul – mint korábban írtuk – nagyon elüt az eredeti borítótól is. Ez utóbbi Tringli László és Arturo Z. Gutierrez munkája.

 

Galaktika

A Galaktika antológiával ünnepelte a Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozat háromszázadik darabjának megjelenését, Galaktika Start könyvek sorozatukban pedig friss magyar szerzők munkái jelennek meg, ezek közül választottuk ki az Eshtar borítóját.

 

Athenaeum

Tóth Csaba sci-fit politológiai szempontból elemző könyvén egy rohamosztagosokkal kidekorált, láncos Darth Vader szerepel, míg Virág Emília Sárkánycsalogató című kötetén pedig egy sárkány és egy kotyogós kávéfőző művészi párosítása kapott helyet. Előbbi Földi Andrea, utóbbi Csöngető Csaba munkája.

Delta Vision

A Delta Visionnél jelenik meg hamarosan Greg Keyes-től a Hangakirály, két kötetben, a hírek szerint puha- és keménykötésben is. A polcon egymás mellé rakva egységet alkotó gerincekkel ellátott dizájn szerintünk elég menő, egyébként Pozsgay Gyula munkája. Második indulónak Terry Pratchett és Stephen Baxter könyvét, a Hosszú háborút választottuk.

*

Csütörtök délig várjuk a szavazatokat: 

Melyik borító tetszik a legjobban?
Lev Grossman: A varázsló birodalma (Agave)
Nick Cutter: A falka (Agave)
Naomi Novik: Rengeteg (Gabo)
Adam-Troy Castro: A holtak küldöttei (Gabo)
Neal Stephenson: Seveneves (Fumax)
Scott Hawkins: Az Égett-hegyi Könyvtár (Fumax)
GFK 300. (Galaktika)
Michael Walden: Eshtar (Galaktika)
Tóth Csaba: A sci-fi politológiája (Athenaeum)
Virág Emília: Sárkánycsalogató (Athenaeum)
Greg Keyes: Hangakirály I-II. (Delta Vision)
Terry Pratchett & Stephen Baxter: Hosszú háború (Delta Vision)
Poll Maker
 
 
 
 
 
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!