Góbé: Túlságosan is folkos, nem eléggé folkos

2016. április 25. 17:37

Ki írja ezeket a zseniális dalszövegeket? – kérdezték a németek a Góbét, mert annyira tetszett nekik, hogy beszélni akartak a szerzővel. „Mondtuk, hogy nincs szerző, ez népdal. Nem hitték el.”

2016. április 25. 17:37

Szándéka szerint a legjobb magyar nufolk bandákat mutatja be most induló videósorozatával a Válasz.hu. Az első részben bemutatott Góbé zenekar rendszeres fellépő a Szimpla Kertben, ahol zenéjüknek – mint beszélgetésünkből kiderült – már német „vevőköre” is akadt, akik némi fordítás után lelkesen érdeklődtek a szerintük zseniális szövegíró után. „Mondtuk, hogy nincs szerző, ez népdal. Nem hitték el” – meséli Csasznyi Imre énekes- basszprímtamburás.

A 2007 óta működő hattagú budapesti banda a Kárpát-medencei népzenei hagyományt variálja a jazz, a blues, a reggae és a klasszikus zene elemeivel. Népzenének nem elég autentikus, könnyűzenének túl folkos, a komolyzenei hatások miatt pedig besorolhatatlan.

A Góbéval a Mandiner januárban közölt interjút: Pofátlanul felvállaljuk, hogy népdalokból ihletődünk.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!