Nem árul már Cserpes-terméket a Lipóti pékség: saját tejtermékekkel rukkoltak ki

2016. április 19. 08:26

Vége a Győr-Moson-Sopron két híres élelmiszeripari cége közötti látványos együttműködésének: nem árulja tovább a kapuvári Cserpes Sajtműhely termékeit a Lipóti Pékség. Saját tejtermékekkel rukkolnak inkább ki, ezeket keddtől lehet kapni üzleteikben.

2016. április 19. 08:26

Sorban állt a vásárcsarnokban, de nem volt túrórudi a péknél? Vett volna egy ricottát, de az se volt? A Cserpes Sajtműhely hétfői közleménye mindent megmagyaráz:

„Kedves vásárlóink, a mai naptól a Lipóti Pékség döntése alapján a Cserpes tejtermékek nem lesznek elérhetők a Lipóti Pékség üzleteiben. A budapesti piacokon lévő saját mintaboltjainkban, kínálóautóinkon, országszerte a Cserpes Sajtműhely szerződött hivatalos partnereinél és a Cserpes Tejivókban természetesen változatlanul megtalálják őket.”

A döntés oka, hogy a Lipóti Pékség saját tejtermékcsaládot indított Lipóti néven: árulnak tejet, rögös és leveles túrót, túrórudat, tejfölt, natúr és gyümölcsös joghurtot, ivójoghurtokat, kefírt. A termékek április 19-étől, keddtől érhetőek el a szigetközi településről elnevezett üzletekben. A Mandiner egyik szerkesztője rögtön leugrott egy Lipóti Pékségbe, hogy megnézze, ki gyártja a Lipóti-tejtermékeket, de egy kivételével nem találtunk semmit, ami közelebb vinne minket a gyártóhoz, mindenhol a forgalmazó Lipóti Pékség nevét tüntették fel a címkén.

Az egy kivételen a gyártó a Lipóti Csemege Kft. volt. 

FRISSÍTÉS: Mint megtudtuk, a Lipóti Pékség saját tejüzemben készíti a termékeket. „Két évig dolgoztunk a tejtermékek gyártásának előkészítésén és piaci bevezetésén. A Debrecen mellett található tejüzem megvásárlása és fejlesztése, valamint a termékfejlesztéssel kapcsolatos beruházás teljes összege meghaladja a 100 millió forintos nagyságrendet” – nyilatkozta Tóth Péter, a Lipóti Pékség alapító tulajdonosa.

Az tulajdonos elmondta: a Lipóti teljes árbevétele 2015-ben megközelítette a 10 milliárd forintot, az idén pedig az előzetes várakozások szerint át is lépik ezt a határt. A társaság elsősorban a kelet-magyarországi térségben tervez új egységeket nyitni, emellett továbbra is szerepel a hosszú távú célok között a külföldi terjeszkedés, ezen belül is például az ausztriai piacra lépés.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Knerten
2016. május 28. 18:15
Mellesleg nyilván nem "verte tönkre" - azonban én sem állítottam, hogy tönkre kéne vernie az államnak bármit is. A te ironizálásodra reagálva jegyeztem meg, hogy az efféle állami beavatkozásra igenis vannak példák. Hogy az ilyen - nyilvánvalóan piactorzító, illetve piacellenes - állami beavatkozás végső soron pozitív vagy negatív, arról természetesen lehet vitatkozni. De nem a te vitakultúráddal, amely kizárólag szalmabábokból és személyeskedésekből áll.
Knerten
2016. május 28. 18:13
Kezdésnek a finnekről, ha már belementünk. http://www.uwi.edu/ccfc/wp-content/uploads/2013/11/finland-and-nokia.pdf A japánokról: http://real.mtak.hu/21303/1/03_Murakozy_Laszlo_u_170828.689592.pdf
Zalailáma
2016. május 28. 08:40
Erről már régóta beszélnek, de egyik rokonom, aki hitgyülis, is megerősítette: Cserpes például az egyik szponzora a hitgyüli ifjúsági balatoni táborának.
Zalailáma
2016. május 28. 08:40
Kétségtelenül jók a Cserpes termékek, de nem szívesen vásároltam őket, Cserpes ugyanis hitgyülis, aki - ha diszkréten is - de támogatja Németh Sándort. A Lipóti viszont nagy valószínűséggel katolikus, lásd: http://karitasz.hu/aktualis-hirek/szent-erzsebet-kenyere-a-lipoti-peksegekben- De azért ne feledkezzünk el a többi kiváló tejes cégről se: http://magyarkonyhaonline.hu/legjobbhelyek/top-10-hazi-tejes
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!