Programok sci-fi és fantasy-rajongóknak a Könyvfesztiválon

2016. április 18. 09:23

Csütörtökön kezdődik, vasárnapig tart a 2016-os, XXIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a Millenárison. Az év egyik legnagyobb könyves eseményére megjelenő fantasztikus regényekből már a hónap elején válogattunk, most pedig sorra vesszük, milyen eseményekre, beszélgetésekre, dedikálásokra érdemes kilátogatnia a műfaj kedvelőinek.

2016. április 18. 09:23
Pintér Bence

Azt már a hó elején összeszedtük, hogy milyen könyvekre lesz érdemes odafigyelni a fantasztikus műfajok kedvelőinek az XXIII. Könyvfesztiválon, most pedig azt néztük meg, hogy milyen eseményekre érdemes ellátogatni, ha a sci-fi és a fantasy érdekel minket. A rendezvény szokás szerint a Millenáris tereit foglalja el, a belépő idén is ötszáz forint, ami levásárolható, nyugdíjasoknak és diákoknak pedig ingyenes a belépés.

Csütörtökön nyílik meg a fesztivál, ekkor még nem lesz érdemes odarohanni, hiszen a programok igazából pénteken kezdődnek. Ezen a napon négytől a Delta Vision standjánál (B51) a borítószavazásunkon győztes Hangakirály fordítójával, Varga Csaba Bélával beszélgetnek, míg a Könyvmolyképző standjánál (D1) hattól Lovranits Júlia, Bodor Attila és Deme László dedikál.

Szombaton, azaz 23-án aztán már nehéz lesz válogatni is a programok között. A Galaktika standjánál (K5) délután a GFK 300. antológia, illetve a Galaktika Start Könyvek szerzői (Michael Walden, Ronil Caine, Molnár Csaba, Vékony Krisztián) dedikálják a köteteket –részletes program itt. Déltől a Delta Visionnél ismét Varga Csaba Béla beszélget, ezúttal saját könyvéről, A kígyó öleléséről. A Könyvmolyképző standjánál is folyamatosan folyik majd a dedikálás délután, ennek részletes programja itt olvasható. A kiadó szerkesztőjével, Varga Beával (On Sai) 12:30-tól beszélgetnek a B-épület galériáján az Aranymosás regénypályázat öt évéről, illetve a mese- és ifjúsági könyvekről.

Délután egykor mutatják be az Athenaeumnál Tóth Csaba könyvét, A sci-fi politológiáját a szerző közreműködésével, aki kettőtől dedikálni is fog – Tóth Csabával ugye mi is beszélgettünk már a könyvről. 13:30-tól a Magyar Műfordítók Egyesülete standjánál (B66) beszélgetnek Galamb Zoltánnal, Neal Stephenson Fumaxnál megjelenő Seveneves - A hét Éva c. könyvének fordítójával. Hattól a Szabó Magda teremben lesz a Könyvmolyképző közönségtalálkozója.

A vasárnap ismét csendesebb lesz: tovább folynak a dedikálások a Galaktikánál és a Könyvmolyképzőnél. Az Athenaeumnál egytől Jandácsik Pál Állatok maszkabálja című könyvét mutatják be, kettőtől pedig kollégánk, Stumpf András beszélget Benyák Zoltánnal A nagy illúzió című kötetéről. Ezután, három és négy között Vitézy Dávid közreműködésével mutatja be a kiadó Virág Emília Sárkánycsalogató című könyvét. A szerzők a beszélgetések után dedikálják is műveiket.

Szintén vasárnap, fél kettőtől a Próza Nostra szervezésében, Szabó István Zoltán vezetésével a kortárs science fiction és fantasy irodalomról beszélget két órán át Velkei Zoltán (Agave Könyvek) Németh Vladimir (Fumax) és Kleinheincz Csilla (Gabo SFF) a Supka Géza teremben. Tavaly elég hamar megtelt a terem, így érdemes korán érkezni. Az Agave vezetőjével épp a napokban beszélgettünk, a Fumax vezetőjével pedig a héten fogunk, szóval aki a Mandiner.sci-fit követi, akkor sem marad le, ha nem tud eljönni vasárnap.

*

Az események áttekintésében nagyon nagy segítséget nyújtott a Szubjektív Kultnapló hasonló összesítése, ahol egyrészt egy bővebb programtáblával és a különböző kiadók standjait külön feltüntető térképpel várják az olvasókat.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!