Takler bora lett a legjobb Szekszárdon

2016. április 03. 19:37

A Takler Pince 2012-es évjáratú Primarius merlot-ját választották a szekszárdi borvidék borversenyén a legjobb vörösbornak. A bornak ez az eddigi legutolsó évjárata.

2016. április 03. 19:37

A Primarius nevet viselő bor Szekszárd kiemelt dűlőiben, vagyis Görögszón, Strázsahegyen, a Porkolábvölgyben termett szőlőből, egy kiemelkedően meleg évben készült; a bort 16 hónapig francia hordóban érlelték palackozás előtt, mondta Takler András, a Takler Pince Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek. A pince zászlósbora már tavaly is a második legtöbb pontot kapta a legjobb vörösborok versenyében, tette hozzá, megjegyezve, hogy máig a 2012-es a pince utolsó Primarius-évjárata.

A 2016-os versenyre a tavalyinál valamivel kevesebb bort neveztek: a borvidék 45 termelője 209 mintát küldött be, amelyek között a legtöbb, 27 cabernet franc volt, valamint 29 házasítás, 23 kékfrankos, 21-21 cabernet sauvignon és bikavér, illetve 14 kadarka érkezett. A város bora címre - amely csak kadarka, bikavér és kékfrankos lehet - 17 mintával pályáztak a borászok. A verseny további eredményeit - köztük a város bora, a legjobb fiatal borász, a legjobb kékfrankos, kadarka és bikavér címet -, április 30-án hirdetik ki, amikor megrendezik az aranyérmes borok kóstolóját is.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!