Bejutott Freddie az Eurovízió döntőjébe

2016. május 11. 10:53

Bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál stockholmi döntőjébe Pioneer című dalával Fehérvári Gábor Alfréd, művésznevén Freddie. A döntőben majd 25 fellépővel kell versenybe szállnia a Magyarországot képviselő énekesnek.

2016. május 11. 10:53

Bejutott Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd) és a Pioneer című dal a 61. Eurovíziós Dalfesztivál fináléjába kedden este Stockholmban.

A Magyarországot képviselő énekes a verseny első elődöntőjében a 18 előadóból a tíz legjobb közé került a szakmai pontok és a közönségszavazatok kombinációja alapján kialakult összesítésben, így lett a 26-os döntő résztvevője.

Merjünk eredetiek lenni!

A Duna televízióban a helyszínről élőben közvetített elődöntőben Freddie jól énekelt, a versenyben a produkciók énekhangja élőben hangzik el, a zene azonban előre rögzített felvételről megy. A színpadon három vokalista, Mészáros Tamás, Molnár Gábor és Wodala Barnabás, valamint Baranya Dávid táncos-dobos kísérte. A Pioneer arról szól, hogy merjünk eredetiek lenni. A zenét Szabó Zé, a szöveget Csarnai Borbála írta.

Szintén bekerült a fináléba a horvát Nina Kraljic, a holland Douwe Bob, az örmény Iveta Mukucsjan, az orosz Szergej Lazarev, a cseh Gabriela Gunciková, a ciprusi Minus One, az osztrák Zoe, az azeri Samra, valamint a máltai Ira Losco.

Szakmai zsűri és a közönségszavazatok döntöttek

A keddi 18 elődöntősből a tíz továbbjutót úgy választották ki, hogy egyrészt az érintett országok, valamint a kiemeltként eleve döntősök közül Spanyolország, Franciaország és Svédország részéről pontozott egy ötfős szakmai zsűri (ez még hétfőn este megtörtént), másrészt az utolsó dal elhangzása után negyedórán keresztül a tévénézők szavazhattak a verseny applikációján, telefonon és/vagy sms-ben.

A kettő kombinációjából született meg a tíz továbbjutó; az egyes országok szavazói nem voksolhatnak saját fellépőjükre.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2017. január 24. 16:58
Hallottam egyszer a "dalt". Nekem a dalról más elképzeléseim vannak.
Vén Csataló
2016. május 17. 01:47
Magyarország azért jut be az évi rendes összeurópai buzeránstalálkozó ürügyéül szolgáló televíziós haknifesztivál öntőjébe, hogy ott nagyon feltűnően alázhassák az országot a libsi szervezők, rendezők, finanszírozók, médiapatkányok azzal, hogy mennyire nem szavaznak a magyar versenyzőre az "európaiak" - ergo mennyire utálnak minket Európában. Ezért aztán a magyar versenyző mindig be fog jutni ennek a szánalmas erőlködésnek a televíziós "döntőjébe", és amíg a magyar produkció nem arról szól, hogy hogyan turkál az egyik buzeráns a másik buzeráns farában, addig sajnálatosan mindig nagyon nagyon hátul fogunk végezni, bár - tegyem hozzá - ez valójában annyit se számít, mint egy átlagos, DK-s tróger véleménye bármiről.
finalpoint
2016. május 13. 14:55
Jaa ebben a fos Eurovizioban mindig van politika, ezért sejtem én is, hogy az ukrán fog győzni, akármekkora szutyok is a dala. Párat azért meghallgattam, hogy kicsit kínozzam magam, de én sajnos kb. egyik dalt sem tudom megkülönböztetni a másiktól, annyira ugyanaz a kategória mind.
tevevanegypupu
2016. május 13. 11:00
Jaj, Ausztria meg észhez tért, egy helyes kislányt küldött, egy igazi, szép ruhás, igazi lányt..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!