Makovecz Imre Emlékközpontot hoz létre a kormány

2016. június 13. 22:15

Az idei költségvetés terhére legfeljebb 400 millió forint erejéig az állam megvásárolja a Makovecz-hagyaték ingóságait és ingatlanjait, hogy egy emlékközpontot hozzon létre az építész emlékére.

2016. június 13. 22:15

Makovecz Imre Emlékközpont létrehozásáról döntött a kormány – derül ki a Magyar Közlöny hétfői számából. A határozat szerint az emlékközpont méltó helyszínéül Makovecz Imre műteremháza szolgálhat, ahol megjeleníthetők az építész használati tárgyai, lakóhelyének legprominensebb berendezési tárgyai. A kormány rendelkezett arról, hogy az idei költségvetés terhére legfeljebb 400 millió forint erejéig az állam megvásárolja a Makovecz-hagyaték ingóságait és ingatlanjait, a XII. kerület, Városkúti út 2. szám alatt található műteremházat, továbbá a szellemi hagyaték vagyoni értékkel bíró elemeit.

A kormány kiemelt feladatként kezeli a Makovecz Imre hagyatékáról való gondoskodást, életművének a jövő nemzedékkel való megismertetését, olvasható a közlönyben.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. február 28. 19:04
Az egyik legnagyobb magyar építészünknek tartozunk ennyivel. Ami a legszörnyűbb, hogy Budapest a Demszky dúlás idején egyetlen épületet sem rendelt a mestertől, mert nem tetszett neki a politizálása.
Nannyó
2016. június 29. 15:45
Makovecz "cionista", meg "zsidócsahos" volt?
valmue2,5
2016. június 22. 13:04
Nekem a sajnos fel nem épült orbán-mauzóleum,a Gellért hegyen.:))))))))))
gfischer
2016. június 22. 13:04
Ó héber giccsember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!