A HoloLens akadályoz meg hackertámadásokat?

2016. július 19. 14:00

IT ügyfélszolgálatként működhet a Microsoft kibővített valóság szemüvege. A rá alapuló rendszer ipari létesítmények elleni elektronikus támadások elhárításában segíthet.

2016. július 19. 14:00

Kibővített valóság (AR) „IT ügyfélszolgálat” segítségével gyárak és ipartelepek azonosíthatják, mérsékelhetik az irányítórendszerük elleni cybertámadásokat. Ilyen esetekben a termelést vezető mérnököknek azonnali hozzáférést adnak a biztonsági szakértők ismereteihez.

A rendszert Kevin Jones cyberbiztonsági kutató és csapata tervezte az Airbus kutatóközpontjában a Microsoft HoloLens AR-szemüveg segítségével. Hálózati anomáliákat vagy a gépek viselkedésének megváltozását észlelve, riasztja a távoli biztonsági csapatot, a biztonságiak pedig tanácsokat adnak a helyszínen tartózkodó mérnököknek, hogy hogyan oldják meg a headset segítségével a problémát.

Jones szerint drasztikusan csökken a támadás és a reagálás közötti idő, amivel megőrizhető az infrastruktúra feletti kontroll.

„Ha mindent elfelejtünk a számítógéppel való interakcióról, a gépek korlátozott vizualizációs képességeiről, értelmet nyer a kibővített valóság és a tapintást érzékelő interfész. Ez a biztonsági ipar jövője, intuitívebb és hatékonyabb lesz tőle a távoli segítségnyújtás” – nyilatkozta Jay Abbott (Falanx Cyber Defense).

Az Airbus további teszteket végez az év folyamán, és igyekszik számszerűsíteni az AR gyorsaságát, a gyorsaság előnyeit.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!