A Liberálisok anonim drogelemzést vezetnének be a fesztiválokon

2016. augusztus 10. 11:49

A Liberálisok ifjúsági tagozatának elképzelése szerint a fesztiválozók leadhatnák a birtokukban lévő drogokat egy elemzőközpontnak, ahonnan részletes leírást kaphatnának a szer összetételéről, és ennek tudatában eldönthetnék: beveszik vagy kidobják azt.

2016. augusztus 10. 11:49

A Magyar Liberális Párt (Liberálisok) anonim módon működő drogelemző rendszer bevezetését javasolja a magyarországi fesztiválokra, amivel szerintük csökkenthető lenne az ismeretlen eredetű partidrogok káros hatása Sermer Ádám, az ellenzéki párt ifjúsági tagozatának (LiFT) elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatója után az MTI-nek elmondta, javaslatuk értelmében a fesztiválozók leadhatnák a birtokukban lévő drogokat egy elemzőközpontnak, ahonnan részletes leírást kaphatnának a szer összetételéről, és ennek tudatában eldönthetnék: beveszik vagy kidobják azt.

A liberális politikus szerint Angliában már sikeresen működik hasonló rendszer, és az ottani tapasztalatok szerint a vizsgálatot kérők fele végül nem vette be a birtokukban lévő drogot. Ez a módszer Magyarországon is hatékony lehet - hangsúlyozta Sermer Ádám, aki szerint a rendőrségi fellépések nem hatnak megelőzően a drogfogyasztásra, a „kormány drogpolitikája pedig valójában struccpolitika”. Sermer emlékeztetett arra is, hogy a Liberálisok ifjúsági tagozata a dekriminalizáció, a megelőzés irányából közelíti meg a drogkérdést, korábban ezért gyűjtöttek aláírásokat a marihuána legalizálásáért, amit az ügy megoldása első lépésének tartanak.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Knerten
2017. február 13. 13:34
Ugyanerre gondoltam: ezzel most akkor elismerték, hogy a fesztiválok a drog melegágyai? De hiszen eddig aki ilyet állított, az csakis valami lábszagú náczi lehetett...! Akkor most mégsem álprobléma a drog a fesztiválokon? El vagyok veszve.
puszika
2016. augusztus 18. 20:22
Kezdek rájönni,hogy ezek miért záratták be az OPNI-t!
Caipirinha
2016. augusztus 18. 20:19
Óriási. Szigeten,Ozorán,stb ott a kitelepült mobil komputeres színképelemző/tomográf/enkefalográf/ciklotron ,nem kívánt törlendő. Állnak a delikvensek (meg a dealerek) hosszú sorban,leadják a mintát,fehérköpenyes be a gépbe,halk zümmögés,másodperc töredéke alatt már jön is kifelé a papír a szer összetételével,képletével és hatsoros megnevezésével. Áááá, mondja erre a delikvens,na,ezt beveszem! esetleg kicsit erősnek tartja, majd sörrel veszi be inkább.A kezdőket -és a dealereket- persze eligazítják, hogyan hat (király a cucc,üt ,mint állat) ,hogy használja (aztán ne vidd túlzásba) és felhívják a figyelmet a higiéniára. Tuti, hogy a Liberálisokra fogok szavazni.
74bro
2016. augusztus 18. 20:18
Megveszik jó pénzért, aztán kidobják. Hogyne. Leszállhatnátok már a földre, kedves liberálisok, mert elfogytok mint fogak a krónikus skorbutban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!