Itt az Arrival rendes előzetese

2016. augusztus 17. 09:44

Megérkeznek az idegenek, de senki sem érti, mit akarnak mondani. Itt egy nyelvészre van szükség. Megérkezett a Ted Chiang díjnyertes novellájából készült Arrival teljes előzetese.

2016. augusztus 17. 09:44

November 11-én debütál a mozikban az Arrival című sci-fi, amely Ted Chiang díjnyertes novellájából készült Denis Villeneuve rendezésében és Amy Adams főszereplésével. És hogy miről van szó? „Amikor titokzatos űrhajók szállnak le világszerte, egy elitcsapat áll össze Louise Banks nyelvész vezetésével, hogy kiderítse, miről van szó. Az emberiség a háború szélére sodródik, Banks és a csapata versenyt fut az idővel a válaszokért. És hogy ezeket megtalálja Banksnek olyan dologra kell vállalkoznia, ami életét, illetve az egész emberiség létét veszélyezteti” – áll a leírásban.

Az Agave Könyvek tervezi egyébként megjelentetni a filmmel egy időben Ted Chiang Story of Your Life and Others című novelláskötetét, amely ezt a novellát is tartalmazza.

Frissítés:

A kiadó épp most jelezte Molyon, hogy a magyar premier a hírek szerint november 10-én lesz, így a kötet kiadása is ezen dátum környékén várható.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabor7th
2016. augusztus 18. 01:28
Megnéztem a trailert... Utálom az ilyet. A középkorú, vöröshajú, feminista, Dian Fossey utánzat bedobja a védőruhát mert... na ez az ennek semmi értelme.
Zsolt75
2016. augusztus 18. 01:28
Bírom az ilyen filmeket. Idejönnek olyan technikával, aminek a közelébe sem érünk, mi meg nekiesünk a primitív fegyvereinkkel, és elzavarjuk őket. Mint az angolokatat a zuluk a kihegyezett mangókkal...
Bácskai Bicska
2016. augusztus 18. 01:27
Bár szeretem a sci-fi műfajt, egy valamit sosem fogok megérteni: mi végre kell azt az (amerikai, döntő többségében hollywoodi) eszement teóriát szajkózni, hogy ha közénk jönnének az idegenek, akkor okvetlenül kommunikálni akarnának velünk, pláne háborúzni, a szó buta, vadnyugati értelmében, amint azt például a Függetlenség napja című rosszízű, blődli moziban próbálták szemléltetni? Ha föltételezzük, hogy akad rajtunk kívül egy ismeretlen civilizáció, aki látókörünkön messze túlról, több ezer fényév távolságról is kíváncsi ránk, netán ide is látogat, akkor az a faj borítékolhatóan sokkal de sokkal intelligensebb tőlünk. Ha már az utazás sem akkora kihívás nekik, mint ma még nekünk... Ergo: ha vannak (és miért ne lennének?) értelmes lények a világűr ismeretlen sarkában, akik tudnak rólunk, biztos, hogy sokkal, de sokkal fejlettebbek, mint mi. Nem csak technológiailag, talán testileg-szellemileg is. Mivelünk szót érteni, pláne lődözni bennünket sugárvetőkkel legalább annyira értelmetlen lenne számukra, mintha az ember a bakonyi törpedenevérek élősködő tetveivel akarna szót érteni. Ha rosszindulatúak, egy gombnyomással megoldják a földi élet végét. De ha nem - és ez a szebbik, optimistább verzió - akkor csak néznek bennünket üvegbúra meg nagyító lencsék alatt, és szörnyülködnek azon, miket csinálunk mi hülye emberek, hogy csalják el a bírók a kisebbik Lőrincz olimpiai birkózó nagyon is megérdemelt bronzérmét. Aztán hanyatt dőlnek, elméláznak, ha van szájszervük meg nyáluk köpnek egyet, és undorral legyintve csak annyit gondolhatnak: – Közösködni ezekkel? Ugyan, ugyan...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!