Kár lett volna inni a Fradi-Pakson: a Száraz November 5. napja

2016. november 06. 13:08

A Paks komolyabb volt, mint egy kísérleti észak-holland fehérbor savkészlete, a Fradi fantáziája pedig körülbelül a Rocky Cellar sör aromaintenzitásával tudott volna csak vetekedni.

2016. november 06. 13:08
Trinks Náci

Szerzőnk, Trinks Ignác úgy döntött: végigcsinálja a Száraz Novembert, tehát egy korty alkoholt nem fogyaszt ebben a hónapban. Náci erről a Mandiner.boron vezet naplót.

*

Nem volt még olyan Fradi-meccs, amin ne ittam volna legalább egy korsó sört. Pontosítok, négy deci sört. A Fradi-stadionban ennyit adnak ugyanis az Arany Ászokból, gondolom, azzal van ez indokolva, hogy ne melegedjen fel olyan gyorsan a nyári hőségben a kőbányai istenek itala. Volt már olyan – az idei szezon gólparádéval és a kapu előtt balhézó Táborral tarkított Fradi-Diósgyőr meccsén, hogy egyszerre három korsó is volt a kezemben, annyira örültem a góloknak, és sajnos arra is találni példát, hogy bánatomban ittam a Mezőkövesd – komolyan, mi az istent keresnek ezek az NB1-ben, Csóri FC, akarom mondani, Zsóry – elleni gyenge teljesítményt látva.

A szombati Paks elleni meccsre úgy készültem, hogy remek szórakozás lesz: a bajnok még a nagyvonalúság határain belül, de alapvetően szénné alázza a szerencsétlen vidéki kiscsapatot. Meg hogy feltérképezem a stadionbüfé alkoholmentes kínálatát.

Száraz a november, komolyan veszem.

Arra, hogy a paksiak is komolyan veszik a Fradit, számítottam, ám arra, hogy ezt 90 percen keresztül tartani is tudják, már nem. Kitartásuk és védelmük komolyabb volt, mint egy kísérleti észak-holland fehérbor savkészlete, a Fradi játékában megfigyelhető fantázia pedig körülbelül a Rocky Cellar sör aromaintenzitásával tudott volna csak vetélkedni, már persze ha akarna ilyet, de hát miért tenné. Nem beszélve a bíróról, én nem nagyon szoktam meccsen üvöltözni, de ennyi bírói tévedést és aránytalanságot látva a fél C-szektorral kórusban kiáltottam végig, hogy „hülye vagy, hülye vagy!”

Szóval 1-2-re nyert a Fradi otthonában a Paks. Mire kellett volna mégis innom? Erre a katasztrofális meccsre még Arany Ászokot sem pazarol az ember szívesen. A Fradi-büfé forró szétcukrozott teájában sem volt köszönet.

Legközelebb kérek belőle tíz litert, és ráöntöm a bíróra. Arra megteszi.

*

Pontosan mi is ez az egész? Minden tudnivaló a Száraz Novemberről.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teljesenertelmetlen
2020. január 28. 17:12
Most komolyan, kit érdekel ez?
Fahrenheit 451
2016. november 30. 13:38
még nem láttam, hogy valaki a húsvét előtti 40 napos nagyböjtöt ilyen odaadóan reklámozta volna.. pedig évente kétszer is elférne némi méregtelenítés.. https://hu.wikipedia.org/wiki/Nagyb%C3%B6jt
Fahrenheit 451
2016. november 30. 13:38
linkeld.. lécci..
BPasternak
2016. november 13. 14:05
Kár volt elolvasni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!