Neurális karaoke

2016. december 05. 14:30

Ugyan nem a legszebb karácsonyi dalokat szerzi, adja elő és táncolja el egy új program, viszont mindezekre, akár együtt is képes.

2016. december 05. 14:30

Különleges rendszert fejlesztettek a Toronto Egyetem kutatói: a „neurális karaoke” bármilyen képből dalt generál. A fejlesztés szélesebb körű, a szoftveres zenekomponálást és dalszöveg-írást, táncrutinok létrehozását célzó kutatások közé tartozik.

Egy ideghálót 100 óra online zenén gyakoroltattak. Utána képes volt a zenei skála és a melódiaprofil elemzésére, majd írt egy 120 bpm-es darabot, amihez húrosokat és dobokat is tett. A kutatók egy másik rendszert is treníroztak, a Just Dance videojáték egyórás anyagán tanult meg emberi testtartásokat, mozgásokat és zenét összetársítani.

A kettő kombinálásával a neurális karaokéra táncoló pálcikaembert generáltak. Még egy óra Just Dance és 50 óra dalszöveg pedig szavak zenévé formálásában segítette az utána 3990 szavas szókészlettel rendelkező programot. A szavakat egy szó egy ütem tempóra fűzi egybe.

Képgyűjteményen és címkéiken is gyakoroltatták, amivel speciális szavak vizuális mintázatokhoz és objektumokhoz való társítását sajátította el.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!