Üdv a jövőben, érkezik a drón-taxi!

2017. február 19. 12:51

Dubajban indítják útnak az első drón-taxit, amely 40 kilométeres hatótávolsággal képes elszállítani egy főt. Az irányítóközpont egy töltéssel fél órán keresztül képes levegőben tartani a járművet.

2017. február 19. 12:51

Idén júliusban állhat üzembe az első drón-taxi, amely 40 kilométeres hatótávolsággal képes elszállítani egy főt. Egy töltéssel több mint fél órán keresztül tudja levegőben tartani a járművet a dubaji irányítóközpont – tudósít az Al Jazeera.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lotti
2017. február 20. 21:10
Azért ezek az arabok irigylésre méltóak. Mindig a műszaki fejlődés élvonalában vannak. Hiába... Kifizetődik az a példamutatóan magas színvonalú tudományos képzés, szorgalom és munkafegyelem. Nem véletlenül ismerünk annyi világmárkát, amit ők fejlesztettek és gyártottak le. Vagy csak sok olaj volt a homok alatt, aminek a hasznából megvehették ??
illiberator
2017. február 20. 19:42
Nem távoli jövőben ilyen drón-taxival szállítják a helyszínre a mázsás dinamitot! Akár egy zsúfolt stadion közepébe.
august
2017. február 20. 11:04
Műszaki hiba esetén a négykerekű taxi lehúz az út szélére. Műszaki hiba esetén a dróntaxi ... ------------- :) Lehúzódik a légifolyosó szélére.. Vagy azt mondják megnyugtatásul, sőt dicsekedve, mint a régi szovjet elvtársak, A mi repülőgépeink közül a meghibásodások ellenére, még egy sem maradt a levegőben.. -------- A tréfát félretéve a közutakon lényegesen többen halnak meg, mint légiszerencsétlenségben. Sőt a gyalogosok is manapság nagy kockázatot vállalnak, ha kimerészkednek otthonukból.
abcdef
2017. február 20. 00:59
Műszaki hiba esetén a négykerekű taxi lehúz az út szélére. Műszaki hiba esetén a dróntaxi ... Persze a műszaki hibákat meg lehet előzni műszaki ellenőrzéssel. Nem kell hozza más mint pár magasan képzett technikus, hangár, légi irányító meg némi infrastruktúra. Ha minden négykerekű taxit ki fog váltani egy dróntaxi, akkor majd millió magasan képzett műszaki élleőrzést végző technikusra, meg légi irányítóra lesz szükség. Meg 1 millió forint lesz a taxi ára kilométerenként ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!