Erősen indított a Bohém rapszódia a mozikban

2018. november 05. 08:46

A várakozásokat messze felülmúlva indított a Freddie Mercury életét feldolgozó film a hétvégén.

2018. november 05. 08:46

A várakozásokat messze felülmúlva, 50 millió dolláros bevétellel indított a Bohém rapszódia a hétvégén az észak-amerikai mozikban.

A Queen együttes, ezen belül Freddie Mercury történetét feldolgozó film a második legjobb kezdetet produkálta a zenés életrajzi filmek esetében. Ennél nagyobb – 60,2 millió dolláros – nyitóhétvégi bevételt csak a N.W.A. rapformációról szóló, Straight Outta Compton hozott 2015-ben.

A Bohém rapszódiát a kritika vegyesen, a közönség lelkendezve fogadta. A filmet ugyanannyiból forgatták, mint amennyiért jegyet váltottak rá első hétvégéjén az amerikai és a kanadai mozikban.

A várakozások alsó határán teljesített a másik premierfilm, A diótörő és a négy birodalom; a 125 millió dollárból forgatott fantasy csalódást keltő bevételt, 20 millió dollárt hozott az első hétvégén. 

Tyler Perry első korhatáros filmje, a Nobody's Fool című vígjáték, a hétvége harmadik premierfilmje, 13,7 millió dollárral a harmadik helyen végzett. 

Az első öt között végzett még a Csillag születik (11,1 millió) és a Halloween (11 millió dollár); az előbbi hazai összbevétele ezzel elérte a 165 millió dollárt, az utóbbié a 150 milliót.

(MTI)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jason Bourne
2018. november 05. 14:19
Érdemes volt elolvasnom, legalább eszembe jutott, hogy a Straight outta Comptom-t meg akartam nézni!
buckafej
2018. november 05. 10:39
Freddie embernek olyan volt, amilyen, énekesnek, zeneszerzőnek viszont zseniális. Ő nem a szexualitásával csinált karriert, a magánéletéről nem szívesen beszélt, nem reklámozta. Az más kérdés, hogy mindenki, aki kicsit is közelebb állt hozzá, vagy ismerte, tudta róla, hogy homoszexuális. Nekem személyes kedvencem, amit az életvitele számomra nem tesz kétségessé. Sok zseni van, a tudomány, művészet számos ágában, akinek életmódja nem, de teljesítménye elismerésre méltó. Kiváló művész, jólelkű ember volt, lehet kritizálni az életvitelét, de zenei teljesítményét nem.
alphaville
2018. november 05. 10:13
gyenge film.
Természetes Orbánizmus
2018. november 05. 10:11
Nem kell a deviancia! Ennek a meg jelenése is véletlenül abba az időbe valósul meg amikor a magyar kormány a negatív demográfiai folyamatokat fordítja vissza?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!