Django Reinhardt unokája érkezik az Európai Roma Fesztiválzenekarhoz

2019. január 14. 10:56

A legendás cigány dzsesszgitáros leszármazottja, Dotschy Reinhardt énekes is fellép a zenekarral február 10-én a Müpában.

2019. január 14. 10:56

„Nikházi Gábornak, az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia kisebbségi és migrációs bizottsága elnökének köszönhető, hogy megalakult az Európai Roma Fesztiválzenekar. A 37 tagú együttes február 10-én a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben tartja bemutatkozó koncertjét” – mondta Szakcsi Lakatos Béla zongorista, az előadás művészeti igazgatója hétfőn az M1 és a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsora közös adásában.

Az Európai Roma Fesztiválzenekar vezetője Kathy Horváth Lajos, a Müpában színpadra lép Sárközi Lajos, Emilio, Ifj. Kathy Horváth Lajos, Patai Anna, Orbán György, Csík Gyula, Szakcsi Lakatos Róbert, a külföldi sztárfellépő a Dotschy Reinhardt Quartet. A budapesti koncert rendezője Káel Csaba.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yanoo
2019. január 14. 12:12
Django Reinhardt rohadt jó gitáros volt, legalább annyira, mint Jimi Hendrix.
Tothegeto
2019. január 14. 11:59
Django Reinhardt unokája, Dotschy Reinhardt atomfizikus az MTA meghívására Magyarországra érkezik és az MTA dísztermében előadást tart legújabb kutatási eredményeiről. Testvére, a nagyapja után elnevezett Django Reinhardt agykutató két nappal később az ELTE dísztermében számol be kutatócsoportjának a demencia okaival és gyógyításának lehetőségeivel kapcsolatos eredményeiről.
Rugo
2019. január 14. 11:09
Jó, az öreg Reinhardt unokája- de van más érdeme is (amellett, hogy formás fehércseléd)?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!