Még a The Times is ír a magyar konzervatív közösségi térről

2021. június 15. 16:13

Boris Johnson, Orbán Viktor és Roger Scruton neve is előkerül a neves brit lapban a budapesti kávézó és közösségi tér kapcsán.

2021. június 15. 16:13
null

A Scruton Közösségi Térről ír a The Times. A Budapesten 2020 novemberében megnyílt, Roger Scruton brit konzervatív filozófusról elnevezett hely a Zoltán utcában található, nem messze a Parlamenttől. Scruton özvegye, Sophie Jeffreys a helynek adományozta férje számos tárgyát.

A Times szerint „amikor Roger Scruton meghalt tavaly év elején, Boris Johnson »a legnagyszerűbb modern konzervatív gondolkodó«-nak nevezte.”  A lap hozzáteszi, Scrutonnak még a brit kormányfőnél is nagyobb rajongói vannak Magyarországon, ezt jelzi, hogy hazánkban „1,5 millió fontot fektettek egy kávézóláncba, ami Scruton emlékét őrzi.” Az anyagi támogatás egyébként attól a Batthyány Alapítványtól érkezett, amely „Norman Stone költségeit is állta, amikor könyvet írt Magyarország történelméről, pozitívan mutatva be Orbán kormányzását.” 

A cikkben nyilatkozik John O’Sullivan, Margaret Thatcher volt beszédírója, aki aláhúzza: több kávézó fog nyílni. Az első novemberben nyílt meg Budapesten, és Scruton emléktárgyaival van díszítve, amelyeket özvegye, Sophie adományozott a helynek. 

A lap végül felidézi, hogy „a hidegháború idején Scruton segített átcsempészni a vasfüggönyön a tiltott nyugati irodalmat, és bátorította disszidensek hálózatait. Két évvel ezelőtt Orbán kitüntette Roger Scrutont. Mint mondta: Scruton »elég előrelátó volt, hogy előre lássa az illegális bevándorlók hozta veszélyt, és megvédte Magyarországot az igazságtalan kritikáktól«.”

Sophie Jeffreys-zel készült interjúnkat itt olvashatják.

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Eva-Anna
2021. június 15. 20:26
Roger Scruton https://www.origo.hu/itthon/20201117-konzervativ-hatast-gyakorolni-a-vilagra.html Igenis, hogy szükseg van a kontinensenn atszelö modern konzervativizmusra. A komcsik, baloldali extremistak vilagot atszelö modon terjesztik a szennyet, felrugva mindent, amit elödeik evszazodokon keresztül epitettek fel. Ki akarjak huzni a labunk alol a ttalajt, elvagva gyökereinket, hogy aztan kenyükre kedvükre ide-oda toszogassanak. Akinek nem tetszik, jarjon a romkocsmakba, ott igencsak okosodik.
matykox
2021. június 15. 17:15
Kiváló ötlet volt és marad is: egy világosfejű gondolkodó, a valósághoz kötött kevesek egyike volt Scruton. Több mint érthető, hogy az internáci nyomoroncok utálták - de ez nem sokat számít: nem az agybetegneknek kell megfeleni. Ahogy Scruton sem sem tette soha.
olajfa1
2021. június 15. 16:56
A libbanc komcikból a magyaroknak egyszer, s mindenkorra elegük lett! Mert akik liberálisoknak mondják magukat azok nem liberálisok hanem nagyon is zárt közösségben élnek már majdnem a börtön szó rájuk a megfelelő... és a rajtuk kívüli személyek kizsákmányolásából élnek! vagyis pontosan az ellenkezőjét teszik mint amit hírdetnek önmagukról... A kommunisták meg nem élharcosok, hanem a gyilkosok legaljai! akik fegyvertelen és védtelen embereket ölnek és kényszermunkára viszik!
Akitlosz
2021. június 15. 16:49
600 millió forint közpénzből kávézó csókos havernak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!