Törölte a Barba Negra Nagy Feróék koncertjét – reagált a Beatrice és a szórakozóhely

2023. április 25. 16:23

A klub szerint szakmaiatlan és inkorrekt, hogy a közönség három napon belül két rendezvényen is megnézheti az ünneplő zenekart, amiből az egyik ingyenes, a másik fizetős.

2023. április 25. 16:23
null
Ádám Rebeka Nóra
Ádám Rebeka Nóra

Váratlanul törölte a Barba Negra az április 28-ára meghirdetett 45. jubileumi Beatrice-koncertet. A szórakozóhelyen ezzel indult volna a szezon, ám, mint kiderült, Nagy Feró zenekara és a klub között „több félreértés volt” az elmúlt napokban.

Barba Negra vs. Tabán

„Ricsések! Ezúton közöljük veletek, hogy a péntekre tervezett Barba Negrás koncertünk elmarad! Januárban hirdettük meg az eseményt, melyre szemmel láthatóan nagy volt az érdeklődés. Idő közben felkérést kaptunk, hogy mi zárjuk május elsején a budapesti Tabán fesztivált, melynek az elmúlt húsz évben mi voltunk az egyetlen állandó fellépője. Tudtuk, hogy két ugyanolyan koncertet nem korrekt dolog bemutatni három nap alatt a fővárosban, ezért teljesen más tematikát terveztünk az eseményekre” – jelezte közösségi oldalán a zenekar.

Kifejtették: a Barba Negrában a zenekar korai éveinek ikonikus dalai vitték volna a műsor gerincét, míg a Tabánban a Beatrice zeneiségének esszenciájának bemutatása lesz a cél. A két koncert hangulatát, látványát, stábját, dalait – köztük a most 30 éves Vidám Magyarok lemez rég nem játszott dalait – erre a két tematikára építették fel, bízva abban, hogy minden őket követő korosztálynak kedvezni fognak ezzel.

– jegyzi meg a zenekar.

 

Reagált a Barba Negra klub

A történteket a szórakozóhely sem hagyta szó nélkül, Facebook-oldalukon üzentek ők is a csalódott közönségnek:

A Beatrice az idén ünnepel, aminek keretein belül felkérést kaptak május 1-re, a Tabánba. Számukra ez kihagyhatatlan rendezvény, a Ricsének a Tabánban a helye, hogy egy ingyenes rendezvényen nyissák meg a jubileumi évet.

Ezért úgy határoztunk, hogy a zenekarnak Boldog Születésnapot kívánunk, a közönség pedig, ha van lehetősége, az ingyenes Tabánt látogassák meg” – írják a szervezők. Hozzátették: a megváltott jegyek árát automatikusan visszautalják.

Lapunk felkereste a klubot az esettel kapcsolatban

Kíváncsiak voltunk, miért született mégis ez a döntés, miközben a zenekar a reakciójában arról beszél, hogy teljesen más tematikát terveztek a két helyszínre. Pócsi István, a Barba Negra programszervezője közölte:

Mi semmi hírértéket nem érzünk ebben a sztoriban. Jó viszonyban vagyunk a zenekarral, semmi feszültség nincs köztünk. Hétfőn kaptunk egy hívást, hogy a Tabánban lesz a zenekarnak fellépése. Kértük, hogy, ha lehetséges pénteken este jelentsék be a Tabános fellépést, hiszen egy ingyenes rendezvénynek nincs kockázata, a Barba Negrában viszont kedvezményes és normál árú jegyekkel érkezhet a közönség, e mellé a nyitási költség is saját kockázat. Azt a választ kaptuk, hogy legkésőbb kedden be lesz jelentve a Tabán-koncert.

Egyszerűen a vezetőség szakmailag nem tartja egészségesnek, hogy három napon belül két ünnepi Beatrice-koncert legyen Budapesten,

Számunkra a közönség a legfontosabb. Többször biztosítottuk a vendégeink felé az extra kedvezményes jegyeket, de három napon belül két koncertbe belemenni semmilyen formában nem akartunk.”

Pócsi István azzal zárta sorait, hogy miként írták is, a zenekarnak sok szerencsét kívánnak a jubileumi évhez.

 

 

Csalódott rajongók

Rájár a rúd a hazai rock-szcéna rajongóira, ugyanis nem a Beatrice-koncert az egyetlen, amelynek kapcsán a közelmúltban változás történt. Nemrég kiderült, hogy a közelgő pápalátogatás miatt egy napot csúszik a P. Mobil 50. jubileumi koncertje is, amit így április 29-e helyett 30-án fognak megtartani.

Kedves Közönségünk, Jegyvásárlók, Rajongók! Ahogyan már értesülhettél róla, 2023. április 28. és 30. között Budapestre látogat Ferenc pápa. A Szentatya hivatalos programjának egyik fontos részét képezi a fiatalokkal való találkozás, amelyre április 29-én a Papp László Budapest Sportarénában kerül sor. Az egyházfő arénabeli programja miatt a 2023. április 29-re meghirdetett P. Mobil zenekar 50 éves jubileumi koncertjét másnap, április 30-án tartjuk meg a Papp László Budapest Sportarénában! A megváltott belépőjegyek az új időpontra érvényesek, melyekkel a továbbiakban nincs teendőd, így azzal a koncert az új dátumon (2023. április 30-án) látogatható” – reagált korábban Schuster Lóránt zenekarvezető közleményében.

Akadtak bőséggel olyan rajongók is, akik mind a két ikonikus zenekar ünnepi koncertjére megváltották jegyüket.

Olyan jónak indult! 28-án Ricse, 29-én P. Mobil... Megvettük a jegyeket, foglaltunk szállást. Aztán, hogy jön a pápa, a P. Mobilt átrakták vasárnapra. Nem kis munkába került még egy napra szállást szerezni. Erre most jön ez! Köszönjük BN! Köszönjük Beatrice!” – olvasható egy szomorkodó kommentben a Barba Negra klub oldalán.

 

Nyitókép: Barba Negra Facebook oldala

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
becike4
2023. április 25. 20:39
Fásyról nem is beszélve.Micsoda színvonal emelkedés.
tartarossz.blog
2023. április 25. 19:20
Jó ez a szarhonya, inkább ezt adják ,mint a ricsét https://www.youtube.com/watch?v=pbYYJHwYpH0
Nemkellnév
2023. április 25. 19:12
Aha...szóval a Barba Negra egy kommunista limonádé, a Feró meg igazi úriember...
Micó
2023. április 25. 18:03
A balosoknak meg nincs is zenekaruk. Csak a gitáranalfabéta Bródy van .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!