Tóth Gabi lett az év női előadója a közmédiánál

2023. június 18. 08:53

Az Ismerős Arcok lett a legjobb zenekar a Petőfi Zenei Díj átadásán.

2023. június 18. 08:53
null

Hetedik alkalommal adták át a Petőfi Zenei Díjakat szombaton: az év női előadója Tóth Gabi, az év férfi előadója Csík János lett.

Tóth Gabi a februári Petőfi Zenei Díj - Az Életmű gálán az Omega híres slágerét, a Gyöngyhajú lányt adta elő, a Kossuth-díjas dalszövegíró, Adamis Anna életműdíja előtt tisztelegve. A fellépés különlegességeként a zenekar néhai frontemberével, Kóbor Jánossal virtuális duettben állhatott színpadra.

„Leírhatatlanul boldog vagyok! Én lettem az Év Női Előadója a Petőfi Zenei Díjátadó Gálán! Köszönöm mindenkinek, hogy velem vagytok lassan 20 éve” közölte mostani díjazása kapcsán Tóth Gabi.

Az „Év férfi előadója” elismerést Csík János vehette át. A Kossuth-díjas zenész, a Csík zenekar alapító tagja, prímása, énekese öt évvel ezelőtt kezdte meg együttműködését a kecskeméti Mezzo zenekarral. A népzenei- és jazz motívumokat ötvöző formáció, a Csík János és a Mezzo koncertjeivel itthon és a határon túl egyaránt sikeresen népszerűsítik a sajátos zenei fúziót.

Az év zenekara elismerést az Ismerős arcok kapta. A közlemény szerint „a Máté Péter-díjas és Teleki Pál-érdeméremmel kitüntetett együttes jellegzetes, magával ragadó hangzást és egyedi gondolatokat kínál a közönségnek. Dalaikban megjelenik a nemzet sorsa, a hazaszeretet, a családi egység, a kulturális értékek megóvásának fontossága. Az idei Nemzeti Összetartozás Napján a Duna a tematikus műsorfolyamát 2022-es lemezbemutató koncertjükkel zárta.”

Tóth Gabi egyik legutóbbi slágere

 

(MTI; nyitóképen: Tóth Gabi énekes érkezik a Petőfi Zenei Díjátadó Gálára, az A38 hajóra - fotó: Hegedüs Róbert/MTI/MTVA )

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Belakiss
2023. június 19. 11:56
Micsoda "véletlen". Amúgy még egy kétéves vidéki érettségiztető kurzust sem tudott kijárni Tapolcán. Zsák a foltját.
brekker
2023. június 19. 01:45
Vagy akár csak úr vagy, nem nagy koncerten játszanak neked kamarazenét.
brekker
2023. június 19. 01:42
Még csak annyit, hogy nem feltétlenül kell a zenét "odafigyelve" hallgatni, hacsak nem élő koncerten vagy. Közben írhatsz kommenteket például, bármikor előhozhatod, hogy hogy is volt.
brekker
2023. június 19. 00:40
Top Songs - Gábor Gadó 97 videos 365 views Updated today https://www.youtube.com/playlist?list=OLAK5uy_kH_e1qB1btHlfUcw3Ob7xQmP2QGHIGDX8 Bocs, :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!