Bodrogi Gyula: Vidnyánszky Attila lemondása egy ilyen helyzetben természetes lépés

2023. november 13. 13:55

„Az a legfontosabb, hogy a két színészünk gyógyuljon fel és visszatérhessen a színházhoz!” – fogalmazott lapunknak nyilatkozva a Nemzet Színésze.

2023. november 13. 13:55
Sal Endre

A Mandiner megírta: Vidnyánszky Attila vezérigazgató a péntek esti sajnálatos baleset hatására, elismerve vezérigazgatói felelősségét, lemondott a Nemzeti Színházban betöltött posztjáról. A rendező a hétfői társulati gyűlésen jelentette be távozását. Erről itt írtunk bővebben.

Ezt is ajánljuk a témában

Exkluzív nyilatkozat Bodrogi Gyulától

Bodrogi Gyula, a Nemzeti Színház társulatának legendája is jelen volt hétfőn délelőtt azon a megbeszélésen ahol kiderült, a Romeó és Júlia előadáson történt baleset után (amelyben két színművész sérült meg súlyosan) benyújtotta lemondását Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója. Bodrogi szerint várható volt, hogy az igazgató így dönt.

„Szörnyű tragédia ami történt, szerencsére nincsenek életveszélyben a színészek, de hosszan tartó gyógyulásra kell számítani. 

Vidnyánszky Attila lemondása egy ilyen helyzetben természetes lépés, aztán majd a vizsgálatok biztosan megállapítják majd, hogy ki, vagy kik a felelősök a balesetért”

– fogalmazott a Mandinernek Bodrogi, aki azt is hozzátette, hosszú karrierje során vele is előfordult, hogy elesett a színpadon, de szerencsére nem szenvedett komolyabb sérülést.

Az a legfontosabb, hogy a két színészünk gyógyuljon fel és visszatérhessen a színházhoz!”

– összegzett a Nemzet Színésze.

***

Ezt is ajánljuk a témában

„Nekem az életem a színjátszás” – Bodrogi Gyula a Mandinernek

„Nincs kormánypárti és ellenzéki színész. Csak színész van.” Bodrogi Gyula lassan 87 esztendősen is színpadra lép; Sinkovits, Darvas, Sztankay hiányát máig nem tudja elfogadni; és ma sem zavarja, ha a bankfiókban Süsüvel azonosítják. Ami viszont aggasztja, az a Színművészeti körüli áldatlan helyzet. Nagyinterjúnk!

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2023. november 13. 22:30
Itt van ez az eset: " Megszólalt a Jókai utcai házomlásban tragikusan megsérült balerina - videó" Se a vizsgálat eredménye nem ismert, se a felelősök! A felelősök sunyítanak... Semmi elkerítés nem volt, a járókelőket semmibe vették... A munkavédelmi szabályokat semmibe vették a ballib építtetők és ebben cinkos és bűntársuk a ballib önkormányzat is. https://www.origo.hu/kultura/20230730-megszolalt-a-jokai-utcai-hazomlasban-tragikusan-megserult-balerina-toth-nikolett.html Kivizsgálás nulla - felelős nincs. Egyetlen vigasztaló szót(se mást) nem kaptak sem az építtetőktől, sem az önkormányzattól... Mi lenne a természetes, Gyula, mi az , ami elmaradt ebben az esetben?
Krupp Skya
2023. november 13. 20:08
Varnyú bácsi megszólalt. Kár!
Krupp Skya
2023. november 13. 19:50
Gyula bácsi Klára nénit nem akarod felszólítani hogy a tömeggyilkos nagypapa miatt mondjon le, az árnyékról?
Krupp Skya
2023. november 13. 19:45
Igen természetes lépés, mint ahogy Rajk László és Nagy Imre akasztása is természetes lépés volt Kádár/ Apró duó által. Ide sorolnám még a körömletépést és a földelvételt is. Talán még Bokros Lalyos nyugdíj felezése is belefér a természetes lépésbe, ha egy olyan lábat veszünk alapul amelyiken ÁVH-s bakancs van vörös csillagos fejű Kádár Jancsiszegekkel, a másik lábon meg liberális lakkcipő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!