Íme a magyar termelékenységi fordulat, a Nemzetközi Valutaalap ábráján

2020. március 04. 16:11

Hosszú ideig illették komoly kritikákkal a 2010 után kiszélesített közmunkaprogramot egyes közgazdászok. Az egyik fő érvük az volt, hogy a hosszú évek óta a munkapiacon kívül, inaktivitásban lévő dolgozók kevésbé hatékonyak a munkában, mint a többség, ezért tömeges munkavállalásukkal romlanak a gazdaság termelékenységi statisztikái. Az IMF legújabb kutatásaiból egyértelműen kiderül, hogy megérte beilleszteni a munkapiacra a szocialista kormányok alatt munkahelyüket tartósan elvesztő magyarokat.

2020. március 04. 16:11
null

A Nemzetközi Valutaalap elemzéséből nem csak az derül ki, hogy a munkaerőköltség 2015-höz képest a visegrádi országok között Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben, hanem a jobb oldali ábrán már az is látható, hogy 2018-2019-ben beindult a munka termelékenységének dinamikus növekedése, ami kedvező tendenciának tekinthető.

 

x

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2020. március 19. 12:01
A Valutaalapot is megvette Orbán.:-)
nyúlgerinc
2020. március 17. 10:56
Azt hiszem (sőt tudom!) ezt a grafikont kissé át kell majd rendezni a vírus múltával. Sajnos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!