Az EU megtiltotta a műanyaghulladék exportját

2021. január 02. 13:21

Az európai uniós tagországokban 25 millió tonna műanyaghulladék keletkezik évente.

2021. január 02. 13:21
null


Az Európai Unió megtiltotta a nem újrahasznosítható műanyagok exportját. A január elsejétől életbe lépett szabályok szerint csak az úgynevezett tiszta műanyaghulladékot lehet elszállítani a nem OECD-országokba – írja az Euronews.

„Ezek az új szabályok világosan jelzik, hogy az EU-ban felelősen kezeljük a hulladékot, amelyet termelünk” – hangsúlyozta a környezetért és az óceánokért felelős uniós biztos.

Virginijus Sinkevičius szerint ez fontos mérföldkő a műanygszennyezés elleni küzdelemben, a körforgásos gazdaság kialakításában és az európai zöld megállapodás céljainak elérésében. Az európai uniós tagországokban 25 millió tonna műanyaghulladék keletkezik évente. Ennek csak kevesebb mint az egyharmadát hasznosítják újra.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZperXXL
2021. január 03. 09:55
Ugye nincsen összefüggés azzal, hogy Kína nemrégiben betiltotta a hulladék importját, azaz kiesett a (talán) legnagyobb felvevő piac? Azaz ugye nem olya tiltanak, amely amúgy sem működött?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!