Orbán Viktor: jövőre 290 milliárd forinttal támogatjuk a Széchenyi-kártya programot

2022. november 29. 14:35

Idén 130, jövőre 290 milliárd forinttal támogatja a kormány a Széchenyi-kártya programot. Ezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be a program fennállásának 20. évfordulóján rendezett ünnepségen a budavári Lovardában.

2022. november 29. 14:35
null

„Önbecsülés nélkül nincsen siker, ez nemcsak egy vállalkozás, egy ország esetében is igaz.” – mondta a kormányfő, majd hozzátette, nem jószántából rendel ekkora összegeket a Széchenyi-kártya programhoz a kormány, a kamatok miatt van erre szükség. 

„Mindenki tudja, hogy nehéz év áll előttünk, így az a döntés is születhetett volna, hogy nem invesztálnak ekkora összeget a támogatásba” – mondta a miniszterelnök, aki azt is elárulta, emellett még 220 milliárd forintot adnak a kis- és közepes vállalkozásoknak, amelyek az energiaintenzív kategóriába esnek, továbbá gyármentő programot hirdetnek meg

Orbán Viktor kifejtette, az ország legalább 75 százaléka vidék, ez azért fontos, mert a külföldi nagyberuházások nélkül Magyarország nem lehet sikeres, de

mindig kell hogy legyen egy széles, erős, magyar vállalkozói réteg is.

Szerinte számosságban lehet ellensúlyozni ezeket a külföldi cégeket.

A kormányfő azt sem rejtette véka alá, hogy most dolgoznak a jövő évi költségvetés módosításán, mivel az elfogadása óta rengeteg mindent történt. 

„Nem számíthatunk másokra, ezért saját mentőcsónakot kell megépíteni a magyar gazdaság számára, amely képes fenntartani a magyar cégek működőképességét, és védi a családokat” – tette hozzá Orbán Viktor, aki arról is beszélt: „igazuk volt abban, hogy a háborút nem szabadott volna elkezdeni, hogy aki fegyvert szállít, egyre közelebb sodródik a háborúhoz, hogy a szankciók meg fogják rendíteni az európai gazdaságot, és hogy az energiaszankciók inflációt hoznak magukkal. Ugyanakkor örömet okozhat, hogy ki lehet maradni a recesszióból és ki lehet maradni a háborúból” – majd hozzáfűzte: „örömmel tölthet el bennünket az is”, hogy megcélozható az egyszámjegyű infláció elérése 2023 év végére.

(Fotó: MTI Fotóbank)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reepcze
2022. december 02. 02:40
Csakhogy az a 290 mrd nem a SZÉP kártyákról szól, mint ahogy azt a címlapkép sugallja!!!
Ladislaus
2022. december 01. 00:32
Elbaszta a zindex is :)
Ladislaus
2022. december 01. 00:31
Elrontották a képet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!