Egyszerűbb a bankváltás, mint gondolnád (X)

2024. január 26. 12:12

Biztos, hogy a nekünk legjobb banknál vezetjük a számlákat? Bankot váltani ma már sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk. Az Erste most 30 ezer forint kedvezményt ad azoknak, akik online nyitnak számlát.

2024. január 26. 12:12
null

Az év eleje az elhatározások időszaka. Megfogadjuk, hogy jobban odafigyelünk magunkra, a környezetünkre, egészségesebben élünk, többet mozgunk. A testi és lelki egészség megerősítése mellett azonban nem mindig gondolunk arra, hogy a pénztárcánkat is jobb formába hozhatnánk. Pedig az évkezdés remek időszak erre. Érdemes ilyenkor felülvizsgálni a költési- és a megtakarítási szokásainkat, és fordítsunk figyelmet a bankszámlánkra is!

A mindennapi pénzügyek intézése, a pénz használata (bankszámla, átutalás, bankkártya, pénzfelvétel) is pénzbe kerül. Éves szinten már szemmel látható összeget lehet spórolni egy, a pénzügyi szokásainkhoz jobban igazodó, kedvezőbb díjszabású számlacsomaggal. Az Ersténél egy havi díjért annyi forint- és devizaszámlánk lehet, amennyit csak szeretnénk. A számlákhoz pedig nem kell külön-külön bankkártya, a mobilbankban pár kattintással beállíthatjuk, hogy a kártyánk éppen melyik számlánkhoz kapcsolódjon. A számlaköltségek mellett az egyéb kiadásokból is könnyen lefaraghatunk: a Moneyback szolgáltatást aktiválva pénzvisszatérítést kapunk a partner kereskedőknél végzett bankkártyás vásárlásaink után. A devizaváltás funkcióval pedig egyszerűen, valós idejű árfolyamon, külön díjak és jutalékok nélkül, olcsón válthatunk pénzt.

Fotó: Erste

Mielőtt a bankváltás mellett döntünk, érdemes megvizsgálni, mi a fontos számunkra a bankolásnál. Tegyük fel magunknak a következő kérdéseket: szükségünk van személyes tanácsadásra, legyen-e közelben bankfiók, vagy csak digitálisan bankolunk; hol találunk bankautomatát, ha kell; baj esetén van magyar nyelvű ügyfélszolgálat, amit bármikor felhívhatunk? Mivel egyre égetőbb probléma az adatbiztonság, nagyon fontos szempont az is, hogy teljesít a bankunk, ha a kibervédelemről van szó. Míg az MNB adatai szerint 2023 harmadik negyedévében a bankok az átutalásos visszaélések 65 százalékát megfogták, az Ersténél a próbálkozások 90 százalékát sikerült kiszűrni ebben az időszakban. Az Ersténél az ügyfeleknek okozott kár értéke pedig már csökkent is a második negyedévhez képest, míg a bankszektor egészében nőtt.

Bankot váltani ma már sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk, az egész folyamatot elintézhetjük magunk is online, de rábízhatjuk az Erstére is. Utóbbihoz csak ki kell töltenünk egy – az internetről is letölthető – számlaváltási meghatalmazást. Ezen a személyes adataink és a meglévő számlaszámunk megadása mellett kérhetjük az átutalási megbízásaink automatikus áthelyezését. Emellett a rendszeres jóváírásainkat, így a fizetésünket vagy nyugdíjunkat is átirányíthatjuk az új erstés számlánkra, valamint azt is megadhatjuk, melyik nappal szeretnénk lezárni a régi számlánkat. Az Erste ráadásul segít, hogy a lehető leggördülékenyebben menjen az átállás.

A számlaváltási meghatalmazást leadhatjuk bármelyik Erste fiókban (érdemes előre időpontot foglalni). Új erstés bankszámlánkat megnyithatjuk ekkor is, vagy akár otthonról online, kedvenc fotelünk kényelméből, mielőtt felkeresnénk a bankfiókot. Utóbbi most különösen megéri: aki március 31-ig online nyit bankszámlát az Ersténél, és tavaly év végéig még nem vezetett lakossági számlát a banknál, az 30 ezer forint díjkedvezményt kap. További részletekért látogass el az Erste oldalára.

 

(X)

Fotók: Erste