Fotókiállítás nyílik a koppenhágai kerékpáros kultúráról

2012. február 21. 19:57

Monumental Motion – Koppenhága, a bringások paradicsoma címmel nyílik kiállítás szerdán Kecskeméten, a Dán Kulturális Intézetben. A kiállításon Mikael Colville-Andersen dán fotós több mint 10 ezer felvételből kiválasztott 50 fényképe nyújt betekintést Koppenhága kerékpáros kultúrájába.

2012. február 21. 19:57

Monumental Motion – Koppenhága, a bringások paradicsoma címmel nyílik kiállítás szerdán Kecskeméten, a Dán Kulturális Intézetben. A kiállítás Mikael Colville-Andersen dán fotós és mobilitásszakértő – több mint 10 ezer felvételből kiválasztott – 50 fényképe révén ad betekintést a dán főváros kerékpáros kultúrájába. A kiállítás apropóját az adja, hogy 2012 első felében Dánia az EU soros elnöke, és Koppenhága kiemelkedően fontosnak tartja a „Környezetbarát Európa”, azaz a környezetkímélő és fenntartható növekedés népszerűsítését – mondta Kiss Zsuzsanna, az intézet kulturális titkára.

A képek tanúsága szerint a kerékpár a koppenhágaiak életének szerves részét képezi. A kiállítási anyag több mint 4 év munkáját dokumentálja, s bár a kerékpár története 125 évre tekint vissza, ez az első kiállítás, amely egy város kerékpáros kultúráját ilyen részletességgel mutatja be. A kiállításon Leskowsky Albert kerékpárgyűjteményének különleges darabjai is megtekinthetők. A kiállításon Szilágyi Áron és Almási Krisztián kerékpárból készült hangszereken játszanak. A kiállítás március 14-ig várja a látogatókat.

 

Fotó innen.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!