„Tiltott, közösség ellenes” a Szimpla előtti kerékpártároló a hatóság szerint

2012. november 13. 14:46

Eljárást indított a VII. kerületi Közterület-felügyelet a Szimpla Kert ellen a szórakozóhely előtt található, engedély nélkül kihelyezett kerékpártároló miatt. A hatóság szerint a Szimpla „tiltott, közösség ellenes magatartást” követett el a biciklitároló kihelyezésével.

2012. november 13. 14:46

„Tiltott, közösség ellenes magatartás elkövetése miatt” hatósági eljárás indul a Szimpla kert ellen, illetve az azt üzemeltető cég ellen, „mert a nevezett a szórakozóhely előtt engedély nélkül kihelyezett kerékpártároló létesítettek, parkolóhely céljából” – tette közzé blogjában a VII. kerületi Közterület-felügyelet határozatát a Szimpla Kert.

A szórakozóhely szerint az ominózus terület eleve autókijárat, ahová amúgy sem szokás parkolóhelyet létesíteni, ráadásul ők évek óta kérik, hogy kibérelhessék a vonatkozó terület, kifizetnék a 2,5 millió forintos bérleti díjat is, de a mai napig nem kaptak konkrét választ a hivataltól az ügyben. Megjegyzik továbbá, hogy ugyan a Szimpla előtti kis terület valóban az önkormányzat tulajdona, ugyanakkor ez a terület a vendéglátóhely egyetlen menekülési útvonala is, amelyet az önkormányzat részéről két fizető parkoló foglal el.

Nem azért helyeztünk el biciklitárolókat, mert el akarnánk foglalni jogtalanul a fizető parkolóhelyeket vagy meg akarnánk kurtítani az önkormányzatot, hanem mert szükségesnek tartjuk, hogy lehetőség nyíljon arra, hogy azok, aki bejönnek hozzánk, leláncolhassák bringájukat és egyszerűen a normális, egészséges, az általunk elképzelt és szorgalmazott működés okán tesszük ezt, amihez elengedhetetlenül szükséges, hogy használhassunk Kerthelyiségünk egyetlen ki- és bejáratát!” – olvasható a Szimpla blogján.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
G. Pantyelejevics
2012. november 22. 22:48
"engedély nélkül biciklitárolót elhelyezni közösségellenes" Ó igen! Engedély mélkül jót, értelmeset tenni az szörnyű. mert fő a Hatóság. Te illetékes nertárs. :P
bolá
2012. november 22. 22:47
A magyar szöveg megértésében vannak problémaid. "Tiltott, közösség ellenes magatartás elkövetése miatt" Ez nem azt jelenti, hogy a biciklitároló közösségellenes, hanem azt, hogy közterületen, engedély nélkül biciklitárolót elhelyezni közösségellenes. Irány vissza az általános iskolába!
Samsa
2012. november 14. 10:34
Már pedig, ilyen ország nincs!
Wazze
2012. november 14. 10:33
Nem hittem, hogy valaha egyet értek veled, de most ezen ritka pillanatok egyike van! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!