Bebiciklizést szervez a kevésbé gyakorlott bringásoknak a Kerékpárosklub

2013. szeptember 16. 13:49

Hétfőtől vasárnapig a Magyar Kerékpárosklub összesen 11 képzési alkalmat hirdetett meg, amely kilenc elméleti és gyakorlati oktatást jelent, további kettő pedig oktatással egybekötött kerékpáros városnézés lesz Budapest közlekedéstörténetileg fontos pontjait érintve.

2013. szeptember 16. 13:49

Az Európai Mobilitási Hét alatt a Magyar Kerékpárosklub Budapesten ismét megszervezi Bebiciklizés elnevezésű programját, amelynek keretében a résztvevők ingyenes elméleti és gyakorlati oktatást kapnak, hogy nagyobb biztonsággal tudjanak közlekedni kerékpárral a gépjárműforgalomban. Hétfőtől vasárnapig a Magyar Kerékpárosklub összesen 11 képzési alkalmat hirdetett meg, amely kilenc elméleti és gyakorlati oktatást jelent, további kettő pedig oktatással egybekötött kerékpáros városnézés lesz Budapest közlekedéstörténetileg fontos pontjait érintve. Négy alkalommal a Budapesti Rendőr-főkapitányság Készenléti Állományának kerékpáros rendőrei is csatlakoznak a csoportokhoz – adta hírül közleményben a szervezet.

Az elméleti oktatás részeként a Kerékpárosklub gyakorlott aktivistái tájékoztatót tartanak a KRESZ vonatkozó szabályairól, és számos fontos és hasznos közlekedési tippet osztanak meg a hallgatósággal, amely a kényelmes, gyors és biztonságos biciklis közlekedést segíti. A résztvevők a gyakorlati oktatáson egy előre megtervezett útvonalon kerékpároznak végig a klub önkénteseivel és közösen kiértékelik a tapasztalt forgalmi helyzeteket, valamint a kerékpárforgalmi létesítményeket (például az előretolt felállót, a közös busz- és kerékpársávot, a szeparált kétirányú kerékpárutat, a nyitott kerékpársávot, a kerékpáros forgalom számára megnyitott egyirányú utcát) is kipróbálhatják.

A Bebiciklizés-projektet a Magyar Kerékpárosklub azért hozta létre 2009-ben, hogy minél többen válasszák a kerékpárt mindennapi közlekedési alternatívaként. A forgalomban még gyakorlatlanok nem mernek rendszeresen biciklivel közlekedni, ezért sokan csak hétvégén vagy gyakran a járdán tekernek, veszélyeztetve ezzel a gyalogosokat. A szervezet egy online terjeszthető oktatófilmet is tervez készíteni annak érdekében, hogy a hasznos információk minél több bátortalan kerékpároshoz eljussanak.

A programra itt lehet jelentkezni.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!