Ötödik helyen végzett a cselgáncsozó Ungvári Miklós

2016. augusztus 08. 22:37

Vigaszági mérkőzését megnyerve a bronzéremért dzsúdózhatott Ungvári Miklós, ám a magyar cselgáncsozó végül egy ipponnal kikapott ellenfelétől, a belga Dirk van Tichelttől, így végül az ötödik helyen zárt.

2016. augusztus 08. 22:37

Ungvári Miklós ötödik lett 73 kilogrammban a riói olimpia cselgáncstornájának hétfői versenynapján. A londoni játékokon második ceglédi dzsúdós a bronzcsatában az Európa-bajnok, kétszeres vb-harmadik belga Dirk van Tichelttel csapott össze – akivel 1-1 volt a győzelmi mérlege –, és egy karfeszítésre kapott ipponnal alulmaradt.

A 35 éves Ungvári negyedik olimpiáján szerepelt, 2004-ben Athénban és 2008-ban Pekingben helyezetlenül zárt, míg 2012-ben Londonban ezüstérmet szerzett.

Így szerepelt az olimpián Ungvári

Ungvári Miklós első mérkőzésén a portugál Nuno Saraivát győzte le. Ezt követően a holland Dex Elmonttal találkozott, akit szintén sikerült megvernie, így a magyar cselgáncsozó bejutott a legjobb nyolc közé.

A negyeddöntőben aztán Ungvári Miklós alulmaradt az azeri Rustam Orujovval szemben, így a vigaszágra került, ahol az amerikai Nicholas Delpopoló lett az ellenfele. A magyar sportoló legyőzte amerikai ellenfelét, így a bronzéremért dzsúdózhatott, azt a mérkőzést viszont nem sikerült megnyernie.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2016. augusztus 09. 09:25
Jó volt ez Miki! Szar bírót kaptál a negyed döntős meccseden. Utána meg, pech... Nem baj, de tényleg! Van mire büszkének lenned!
hátakkor
2016. augusztus 09. 09:18
A srác a TEK-esek közelharc oktatója. Kemény csávó.
atila68
2016. augusztus 09. 06:23
Gratulálok! Ez a Rustam Orujov (azeribe oltott bulgár) minden idők leggagyibb mérkőzéseivel jutott oda ahova. Szégyen!
Alarik
2016. augusztus 09. 05:55
Az érem most sajnos nem sikerült. Az pontszerzést köszönjük, Miklós.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!