Egy NFL-meccs eredménye jósolhatja meg az amerikai elnökválasztás kimenetelét?

2020. október 06. 18:27

A hétvégi találkozó alapján Donald Trump folytathatja elnökként.

2020. október 06. 18:27
null

Az Indianapolis Colts–Chicago Bears amerikaifoci-meccs eredménye előrevetíti az amerikai elnökválasztás végkifejletét – erre e következtetésre jutott a chicagói csapat egyik szurkolója a Redditen. 

Az Egyesült Államok amerikaifoci-ligájában, az NFL-ben 2002-ben alakították át a divíziókat, azóta minden alapszakaszban megmérkőzik egymással az indianapolisi és a chicagói csapat. A választási évek meccseredményeit tekintve viszont érdekes összefüggésre lehetünk figyelmesek: ha az aktuális mérkőzést a Colts nyerte meg, akkor mindig a republikánus jelölt győzött a választáson – így 2004-ben George W. Bush, 2016-ban pedig Donald Trump lett az Egyesült Államok elnöke. Megfordítva: ha a chicagóiak szereztek több pontot az összecsapáson, akkor a demokraták jelöltje – 2008-ban és 2012-ben is Barack Obama – ünnepelhetett a választás éjszakáján. 

Joe Biden számára tehát rossz hír lehet, hogy a vasárnap rendezett találkozón a Colts szerzett több pontot, 19:11-re verve a magyar származású vezetőedzővel kiálló Chicago Bearst. 

A nyitóképen: Colts-szurkoló a 2007-es Super Bowl előtt. Fotó: MTI/EPA/Paul Buck

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2020. október 07. 08:40
két ellentétes főcsoport szereplője nem mérkőzik egymással minden évben, csak négyévente. e két csapat esetében ez a négy év pont a választási évekre esik. az alapszakaszon kívül a rájátszásban csak a nagydöntőben, a super bowlban futhatnak össze, ez 2007 februárjában meg is történt, csak akkor épp nem volt választás...
Akitlosz
2020. október 07. 01:32
Minél nagyobb hülyeség valami, a Mandiner annál szívesebben csinál cikket belőle.
Pandaka pygmaea
2020. október 06. 18:48
Ezt az elemzést szegény Gyurcsók József is megirigyelné... vagy Fatima a tévéjós. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!