„Csalódást keltő, frusztráló, szar” – így kesereg a német sajtó a hazánk elleni vereség után

2022. szeptember 24. 00:38

Úgy tűnik, a németek nagyon a szívükre vették a Magyarország elleni vereséget. Német lapszemlénk!

2022. szeptember 24. 00:38
null
Varga Mátyás

Mint ismeretes, péntek este a magyar válogatott 1-0 arányban legyőzte a német válogatottat, a győzelmet Szalai Ádám csodálatos „sarkas gólja” hozta el a magyar csapat számára. Miután a tizenhetedik percben megszereztük a vezetést, a német csapat hiába próbálkozott, nem tudtak mit kezdeni velünk. Ami a német sajtó szerint egyenesen

A történelmi győzelem után szétnéztünk a németeknél; kíváncsiak voltunk, mik voltak az első reakciók a a vereségre. Nos... Beindult a gyászmunka:

FAZ: „Német frusztráció a Nemzetek Ligájában”

A Frankfurter Allgemeine Zeitung úgy látja, egész egyszerűen nem működik a német szövetségi kapitány terve. Mint írták, ez volt az első veresége a mostani szövetségi kapitánynak, s

utalva arra, hogy Németország nagy reményekkel megy majd ki idén decemberben a katari VB-re. Hiába szólt be a csapatnak, azért a FAZ újságírója próbálta menteni a menthetőt: szerinte nem vitás, hogy a világbajnokságon a magasabb színvonal nem jelent majd problémát Hansi Flick kapitány és csapata számára. Hozzátette, „aki német reakcióban reménykedett, annak most tovább kellett gyakorolnia a türelmességet, a tempó és a mélység idegen szavak voltak ezen az estén, a középpályán nem volt átjárás [...] A németeknek a 39. percig kellett várniuk, hogy, Müller fejesével, egyáltalán a magyar kapu közelébe kerülhessenek”.

Megemlékezett a szerző Szoboszlai megdobálásáról is: „a német szurkolók sokáig kínos csendben voltak, valamint a sarokrúgásnál rengeteg papírlabdát és papírrepülőt zúdítottak a magyarokra, majd finoman fütyültek, amikor Süle és Rüdiger ismét az időt húzta a játéképítés helyett.”

– szögezte le a FAZ szerzője.

Die Welt: „Németország csalódást keltő teljesítmény után veszít Magyarország ellen”

A Die Welt sem volt sokkal jobb hangulatú: ők is kiemelték, hogy ez volt a német szövetségi kapitány első veresége. „Hansi Flick kiábrándultan és dühösen állt a pálya szélén az első vereség alkalmával, amelyet szövetségi kapitányként szenvedett el. Pontosan két hónappal a világbajnokság első, Japán elleni csoportmérkőzése előtt a német válogatott nemcsak a Nemzetek Ligája-csoportgyőzelmet játszotta el a listavezető Magyarország elleni 1-0 (0-1) vereséggel, hanem

A szünet utáni visszatérés is elmaradt” – írták. A német csapattal kapcsolatban a Welt két jelzőt használt gyakran: „fantáziátlan” és „veszélytelen”.

Bild: „Hansi, ez így nem fog menni!”

A Bild véleménycikket közölt, melynek szerzője alaposan megfeddte a szövetségi kapitányt: „Csoportgyőzelem oda, VB-félelem ide” – olvassuk. Felhánytorgatták az edzőnek azt, hogy a meccs előtt a ZDF-ben így nyilatkozott: 

„De csak a magyarok teljesítenek, azok, akik nem mennek ki a világbajnokságra, de a legnagyobb esélyük van a csoportgyőzelemre!” – írták a a Bild munkatársai a nyilatkozatra reflektálva. A lap mellesleg közölte a német edző meccs utáni nyilatkozatát is:

A Bild azt is felsorolta, hogy – úgymond – melyik csapatnak mije van: „A magyar csapatkapitány a 85. válogatott mérkőzésén megszerezte a 26. gólját. A hétfői, Olaszország elleni meccsel pedig befejezi válogatottbeli pályafutását. És Németország? A DFB-válogatott Neuer, Goretzka (mindkettő koronás) és Brandt (megfázott) nélkül maradt.

Felemlegették az egyik német labdarúgó, Jonas Hofmann meccs utáni nyilatkozatát is: „Az első félidő nagyon szar volt! Ez kell hogy legyen a mai nap tanulsága számunkra.”

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2022. szeptember 24. 11:32
Na ugye!
KBA98
2022. szeptember 24. 11:19
Ti elég szarok vagytok minden tekintetben! Minden büntetés duplán öröm a szívemnek!
voltospultos
2022. szeptember 24. 10:45
Apai ágon lotharingiaiként, kivénhedt sportolóként utálva a labdarugókat, qurvajót röhögtem a svábokon.
BlancoAgilon38
2022. szeptember 24. 10:26
Ria Ria Hungária!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!