Íme, a nagy budapesti műkorcsolyapálya-körkép!

2022. december 16. 10:10

Az ünnepek közeledtével a Mandiner összegyűjtötte azokat a fővárosi helyszíneket, ahol színvonalas körülmények között mozoghatjuk le az ünnepi étkek miatt felszaladt kilókat. Tehát: korcsolyát, fel!

2022. december 16. 10:10
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Bazilika, Adventi Vásár

található korcsolyapálya egészen január 1-ig látogatható. A sportolás élményét növeli, hogy sötétedéskor a Bazilika gyönyörű fényfestésben tündököl, amely még hangulatosabbá teszi a sportolást. A korcsolyapálya mindennap 17.00 órától látogatható, 14 év alatti gyerekeknek részére ingyenes, de természetesen korcsolyabérlésre is van lehetőség. V. Szent István tér 1.

A Bazilikánál igazán impozáns helyszínen korcsolyázhatunk Fotó: MTI/Mohai Balázs
A Bazilikánál igazán impozáns helyszínen korcsolyázhatunk Fotó: MTI/Mohai Balázs

Békásmegyeri Piac      

Az óbudai Fő tér melletti Békásmegyeri Piac közösségi terén ingyenes korcsolyázásra van lehetőség egészen január 15-ig. Korcsolyabérlést széles választékban biztosítanak a kerületi iskolásoknak, óvodásoknak kedvezményesen, de élezni csupán a Fő téren van lehetőség. Hétfőtől csütörtökig 8 órától 20.00 óráig, hétvégén 8 órától 22.00 óráig van a nyitva tartás.

Bókay Park

A XVIII. kerületi Bókay-kertben (1181 Szélmalom u.33.) igazán meghitt, karácsonyi hangulatot teremtenek a látogatók számára. November végétől az ünnepek végéig nem csupán adventi vásárral várják a közönséget, hanem a helyben kialakított, fényfüzérekkel igazán meghitté varázsolt jégpályáról, amit a kerület lakói kedvezményesen, 800 forintért, a „külső” látogatók pedig 1500 forintért vehetnek igénybe. A korcsolyabérlés díja 800 forint.

Budapest Garden

Az Óbuda szívében található Budapest Garden (1036 Árpád fejedelem útja 125) hatalmas területén kialakított műanyag felületű pálya a téli időszakban korcsolyázásra is tökéletesen alkalmas. A létesítmény minden nap 12.00-től 21.00 óráig tart nyitva. A belépő 1200 forintba, a korcsolya kölcsönzése 1000 forintba kerül.

Budapest Park, Jégvilág

A főváros egyik legnépszerűbb szabadtéri szórakozóhelyén (1095 Soroksári út 60.) az úgynevezett nagytáncteret alakították át a tavalyinál nagyobb korcsolyapályává, amely december 1-től január 31-ig áll nyitva a csúszkálni vágyók előtt. A téli sport szerelmesei a nap kétféle időszakában tudnak a hobbijuknak hódolni: az úgynevezett normál időszakban (hétfőtől-csütörtökig), valamint a kiemelt időszakban (péntektől-vasárnapig illetve 2022.december 22 és 2023. január 8. között). Az alábbi jegytípusok válthatóak: teljes árú, diák, 65 év feletti, pedagógus, IX. kerületi lakos, családi + kiegészítő gyerekjegy, illetve 5+1 és 10+2 alkalmas bérlet. Fontos információ: a jegy csupán egyszeri belépésre jogosít, de a belépővel nyitástól zárásig van lehetőség korcsolyázni.

A Csepeli Jégpark ünnepélyes megnyitója Fotó: MTI/Lakatos Péter
A Csepeli Jégpark ünnepélyes megnyitója Fotó: MTI/Lakatos Péter

Csepeli Jégpark

A kerület kiemelt helyén (1211 Budapest, II. Rákóczi Ferenc út 89-91.) egészen január 31-ig hódolhatunk kedvenc téli sportunknak ráadásul Budapest legnagyobb, 250 méter hosszú, körfolyosós jégpályáján. A több mint 2000 m²-es fantasztikus panorámájú pálya egy 800 m²-es, egy kisebb 300 m²-es és egy 200 m²-es tanulópályából áll, amelyeket egy 250 méternyi jégfolyosó köt össze. Mindezt hétköznap 14-21 óráig, míg hétvégén már reggel 8-tól 21 óráig élvezhetjük, a jegy 2000 Ft-ba kerül. A belépés 3 éves kor alatt ingyenes, csepeli lakcímkártyával rendelkezőknek pedig kedvezményesen 1200 Ft, és természetesen korcsolyabérlésre is van lehetőség.

Etele tér

Az Újbudai Advent részeként ünnepi díszbe öltözik a kerület, így a városközpontban lévő, az Etele Pláza támogatásával megépült korcsolyapálya is.

 A rendezvénysorozat jóvoltából minden héten neves színpadi fellépőkkel, különféle felnőtt- és gyermekprogramokkal kedveskednek a látogatóknak a hangulatos ünnepi fényekkel kivilágított jégpálya mellett, amelyet február végéig vehetünk igénybe, a kerület lakói ráadásul ingyenesen.

Hello, Buda Winterland

A Hello Buda gasztroudvar (1025 Törökvész út 96/a)  már november közepén varázslatos téli birodalommá alakult át, amit január 8-ig a hét minden napján kiélvezhetünk. Két csúszás között hódolni lehet a gasztroélményeknek is, a budai dombok lankái között kialakított jégpálya 2023. január 8-ig látogatható.

Óbudán mindenki ingyen korcsolyázhat! Fotó: Advent Óbudán/Facebook
Óbudán mindenki ingyen korcsolyázhat! Fotó: Advent Óbudán/Facebook

Óbuda, Fő tér

Az Advent Óbudán 2022 rendezvénysorozatnak köszönhetően két helyszínen (a Békásmegyeri Piac területén kialakított jégpályáról fentebb írunk) is ingyen korcsolyázhatunk a III. kerületben. A hagyományokhoz híven idén is megtelik látogatókkal Óbuda Fő tere, ahol vásári forgataggal, változatos koncertekkel, gyerekprogramokkal és a már említett korcsolyapályával idézik meg az ünnepi hangulatot egészen január 15-ig.

Újpest Központ, Jégpálya

A Szent István téren kialakított jégpályán a nagyközönség ingyenesen (!) korcsolyázhat 2023. január 8-ig. A Városháza közvetlen szomszédságában található koripályát hétfőtől péntekig 15 órától 20 óráig vehető igénybe, míg szombatonként 9-től 14 óráig, vasárnap pedig újra 15 órától 20 óráig van lehetőség a sportolásra. Fontos tudnivaló, hogy a szabadban történő sportolás feltétele a kesztyű kötelező használata!

Városligeti Műjégpálya

Már november közepén kezdetét vette az idei korcsolyaszezon hazánk legnépszerűbb, leghangulatosabb és legtradicionálisabb télisporthelyszínén, a Városligeti Műjégpályán (1146 Olof Palme sétány 5.).

A felnőttek 2500 forintért, a diákok és nyugdíjasok pedig 2000 forintért korcsolyázhatnak a Városligeti-tó jegén. Az idén 151 éves pálya a téli időszakban végig nyitva tart, amíg csak az időjárás engedi. Fontos tudnivaló: a december 12. és 21. közötti időszakban a délelőtti nyitva tartás során, az egyéni vendégeken kívül, kizárólag regisztrált, időpontra bejelentkezett iskolás csoportokat fogadnak - legfeljebb kétórás időtartamra.

Westend Winter Wonderland

A Westend Tetőkert (1062 Váci út 1-3.) a korábbi évekhez hasonlóan idén is mindenkit vár egy város feletti, korcsolyázással egybekötött ünnepi hangolódásra.

egészen december 30-ig. A jégpálya a 10 év alatti gyerekeknek, valamint érvényes VI. vagy XIII. kerületi lakcímkártyával rendelkezőknek ingyenesen látogatható, más kerületek lakosai pedig 1500 forintért korcsolyázhatnak, amely összeg azonban levásárolható a Westendben (!). A helyszínen természetesen korcsolyabérlésre is van lehetőség.

Nyitókép A tradicionális Városligeti Műjégpályára idén is több ezer sportolni vágyót várnak Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
edico
2022. december 20. 21:29
Infláció ide vagy oda, szükség van egy kis téli örömre, kikapcsolódásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!